- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Obshtestvena pory4ka
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Obshtestvena pory4ka
KOlegi niakoj shte mi kaje li kak se opredelia sydebnata taksa pri objalvane po ZOP.
- Ataman
Re: Obshtestvena pory4ka
колега ,как по какъв ред се обжалват обществените поръчки-отговорете си и ще си отговорите и на този въпрос.Иска оценяем ли е или не.Ако не знаете пуснете я без такса и ще ви я определи съда.Защо не мислите ,хора!
- me
Защо, написаното от "me" малко ли ти е? В краен случай плати таксата за общия случай за образуване на гражданско дело и обясни любезно на съда, че при определяне на таксата от него, ще я внесеш в установения срок.
Апропо, ти дори не посочваш какво оспорваш! По ЗОП /новия/може да има 99 акта на възложителя, които можеш да спориш по една процедура по ОП.....
Апропо, ти дори не посочваш какво оспорваш! По ЗОП /новия/може да има 99 акта на възложителя, които можеш да спориш по една процедура по ОП.....
- leonardo
- Младши потребител
AMi kolegi prosto iskam da razbera zashto sydiata e opredelil taksa 50 lewa :))) Ako iskyt e neoceniaem vse pak triabav da e ot 5 do 30 lewa.
- Ataman
Наскоро имаше подобна тема. някой твърдяха че таксата е 5, други 10 лв. Имаше и други мнения. Тук цитирам мнение на участник по тази по-стара тема, който е обжалвал решение за определяне на изпълнител"
"Аз стигнах до финала, но делото се прекрати, поради отказ от иска от ищеца, който прецени трезво и реално, че няма никакъв смисъл да продължава делото, след като поръчката е изпълнена преди той да подаде исковата си молба в съда, въпреки че е спазил законовия срок. А по отношение на таксите - съдебната практика е още различна. Аз лично считам, че таксата следва да бъде 4 %, но на семинар на съдиите им е казано, че таксата следва да бъде 10.00 лева.
А по отношение на бързото производство, моето скромно мнение е, че то е по-бавно от всяко друго "обикновено" производство".
"Аз стигнах до финала, но делото се прекрати, поради отказ от иска от ищеца, който прецени трезво и реално, че няма никакъв смисъл да продължава делото, след като поръчката е изпълнена преди той да подаде исковата си молба в съда, въпреки че е спазил законовия срок. А по отношение на таксите - съдебната практика е още различна. Аз лично считам, че таксата следва да бъде 4 %, но на семинар на съдиите им е казано, че таксата следва да бъде 10.00 лева.
А по отношение на бързото производство, моето скромно мнение е, че то е по-бавно от всяко друго "обикновено" производство".
- Zu
Mnogo ste praw kolega po otnoshenie na bavnostta na byrzoto proizvodstvo. Kolkoto do taksite dumi niamam :)))) Iavno oshte ne e iasno.
[%sig%]
[%sig%]
- absurd, ataman
при стария ЗОП се оспорваше административен акт, по родова подсъдност - окръжен съд, таксата за ЮЛ беше 50 лв. вероятно въпросния съдия, поради незнание, е писал наизуст 50 лв. Жалкото е, че следва да се плати. Вариант е да чакаш да ти върне ИМ и да оспорваш връщането, ведно с резолюцията за вноска от 50 лв. ДТ, но ще ти отнеме много време.......
- leonardo
- Младши потребител
Колеги недейте да се пънете толкова за тези такси:)) - квото каже съдът, това е, за съжаление. Достатъчно е да Ви споделя, че в Градски съд поискаха такса за обнародване на заличаването на ЕТ от регистъра, та нищо не ме учудва вече!
- oli_fren
10 лв. е таксата. А какво ще кажете за определение на съда, което казва че искът по решение от обществена поръчка, проведена по НВМОП, е недопустим, тъй като била по Наредбата, а оспорване се допуска само по ЗОП, следователно само срещу "големи" обществени поръчки могат да се подават искове. Малките са "недосегаеми" и "неоспорими".
- net
Аз внесох 10 лв. и Пловдивски Районен ссъд ми изпрати съобщение за довнасяне на още 20 лв. Не знам как ги определи, тъй като възложителят не е посочил количества и цени в документацията си, може би на база сумата за гаранция за участие, не знам...Но аз всъщност се отказах да се боря въобще, тъй като междувременно възложителят ми върна гаранцията, т.е. вече е сключил договора със спечелилия. Пък и в крайна сметка какво ли щях да постигна? Евентуално ново разглеждане на офертите, може би!
Успех! Споделете опита си!
Успех! Споделете опита си!
- Ваня Александрова
Нямам идея защо така смята съдът, но:
§ 2. ПЗР от НВМОП: За неуредените в наредбата въпроси се прилагат разпоредбите на ЗОП.
Чл. 25. НВМОП: Възложителят може да открие нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия обект само когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване не е оспорено или ако е оспорено и спорът е решен.
§ 2. ПЗР от НВМОП: За неуредените в наредбата въпроси се прилагат разпоредбите на ЗОП.
Чл. 25. НВМОП: Възложителят може да открие нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия обект само когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване не е оспорено или ако е оспорено и спорът е решен.
- oli_fren
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|