начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

КОЛЕГИ,МОЖЕ ЛИ СЪВЕТ!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОЛЕГИ,МОЖЕ ЛИ СЪВЕТ!

Мнениеот atanaspetrovmeister » 23 Май 2007, 19:00

Здравейте, днес ми се "случи случка"-така да се каже станах участник в ПТП.Няма нищо сериозно,но понеже от трите коли аз бях последен , а и ударът е м/у мен и втория -оказва се "логично"-виновният съм аз(до известна степен съм съгласен).Всъщност ситуацията е следната-камион прави ляв завой от спряло положение,автомобилът пред мен успява да избегне удара, но аз ...не :oops: .Катаджията малко попромени фактическата ситуация в протокола и аз се позаядох и при подписването уточних ,че не е съвсем така.В протокола,който е при мен обаче абсолютно нищо не се чете(индигото е на сто години).Да си изискам ли препис или копие на оригинала-смятам да си напиша възражение макар,че наказанието за нарушението по чл.23(1)ЗДП е глоба -100-200лв.Въобще да използвам ли нечетливостта на протокола като"липса на форма",а и да обжалвам ли по-късно наказателното постановление(доц.Зиновиева си спомням,че беше казала-административните актове да се обжалват-нищо не се губи).Какво е вашето мнение,колеги-аз лично съм "мераклия" да си направя малко "гаргара" с КАТ -много ме ядоса"компетентното мнение" на катаджията-щом няма удар м/у камиона и колата пред мен -виновният съм само аз - няма такива истории като отнемане на предимство и бля бля.На всички ,на които досаждам с поста си-извинете.На останалите-благодаря. :wink:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 23 Май 2007, 20:00

То рядко има читав АУАН респективно НП, тъй че възразявайте и после и жалете НП. Приемете го като "курсова работа".
И вземете пийнете 3-4 литра бира за отпускане и чукайте на дърво, че въпроса Ви не е в друг раздел :wink:
Аре весели празници /извън дюкяна/ :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 24 Май 2007, 07:48

Clavdivs. написа:То рядко има читав АУАН респективно НП, тъй че възразявайте и после и жалете НП. Приемете го като "курсова работа".
И вземете пийнете 3-4 литра бира за отпускане и чукайте на дърво, че въпроса Ви не е в друг раздел :wink:
Аре весели празници /извън дюкяна/ :D

Благодаря,Clavdivs.,доволен съм,че сме на едно мнение :wink: .Между другото,аз наистина така го възприемам.Просто сумата нито е голяма,нито пък ще се напъна да я плащам,а и имам някакво чувство,че ще успея да се справя с "курсовата си работа" :)(да ......... на дърво,но отдавна съм се убедил,че съм голям калитко) .Това лято вече свърших две подобни(свързани с търговското право,но...)-общо взето не скучая в дюкяна :wink: .А на бирата не й се размина,макар,че няма нужда от отпускане.Благодаря Ви още веднъж.Весели празници на всички колеги! :lol:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот ares » 24 Май 2007, 10:24

Колега, на твое място бих написал възражение, където ще приложа копие от акта и ще пиша , че бих искал да се мотивирам, но не мога защото не се чете.Поискай нов срок в който да си напиеш мотивирано възражението и то след като получиш от КАТ четлив препис.Доколкото познавам КАТ/а аз ги зная добре :P / ще получиш препис, точно никога.
Това ще ти даде още един коз при жаленето на НП - че си бил лишен от възможността да пишеш възражение, нарушени са ти правата и не можеш да се защитаваш от акт чието съдържание е загадка и т.н.
Ако случайно пък ти издадат препис ще бъде осмото чудо на света, но ти няма да загубиш нищо от това нали?
Чаоче и успех. :D
ares
Младши потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 24 Май 2007, 20:33

Благодаря и на Вас,колега ares.Надявам се на всички вече е ясно,че тази историйка я приемам като едно предизвикателство и съм много доволен ,че откривам подкрепа и във Ваше лице.Изпитвам едно мъничко задоволство,че ще си поиграя с КАТ.Продължавам да твърдя ,че имат нужда от урок.Може и да съм бил виновен,но действията им бяха отвратителни-имат нужда да се поставят на място.За тази цел приемам всякакви идеи как да ги поизнервя :lol:.Благодаря на всички за помощта!
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

i az taka mislia

Мнениеот renkapg » 25 Май 2007, 16:13

Saglasna sam,kolegi.Administrativnite aktove zatova sa izmisleni, za da se obalvat.Smelo deistvaite.
renkapg
Младши потребител

.......

Мнениеот renkapg » 25 Май 2007, 16:15

A i otnosno dokazatelstvata, prav e kolegata.Ako ne Vi badat predstaveni takiva, kade e vinata i kak ste bade formulirana v administrativnia akt?
renkapg
Младши потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 25 Май 2007, 20:50

:lol: Благодаря Ви,непременно ще се възползвам от съветите Ви!Аз също си мислех,че трябва да ги захапя на тема доказателства и съм убеден ,че няма да е необходимо много за да се пообърка един катаджия,още повече,че той и на момента един час четеше ЗДП в колата си и се чудеше по кой член ми било нарушението.Горкият-беше много трудно да го убедя,че в едно ПТП може да има и трима участници-неговата логика беше- ударът е м/у двама-значи участниците са двама :) -"логично",не мислите ли :D ?Благодаря на всички-до понеделник ще измъдря добро съчинение,нали така,
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Назад към Административно право