начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот i.s.k.r.a » 01 Мар 2007, 18:35

Какво се случва в крайна сметка? Какви документи и къде трябва да подадем? В РПУ по постоянен адрес?
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Мар 2007, 20:08

Подготвяме ви психически, да знаете какво ви очаква. :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот Nikola » 01 Мар 2007, 20:33

Gabi1 написа:Подготвяме ви психически, да знаете какво ви очаква. :lol:

Колежке, добре правиш, че се шегуваш, но ако трябва да сме сериозни все пак, доста е трудно да се обобщава състоянието на дознателския апарат в цялата страна. Все пак степента на натовареност не е еднаква. Има колеги, които изнемогват наистина и колеги, които си работят спокойно. Нормално е да е така. До голяма степен е и въпрос на вътрешна организация в управлението. Все пак нашата работа доста зависи от действията на оперативните работници и от разбирането на съответните полицейски началници. За добро или лошо това е факт. Познавам колеги от доста градове в България и всеки има свое виждане за бъдещето на професията - варират от крайно песимистични до крайно оптимистични. Сигурно истината е някъде по средата. Лично при мен работата се увеличава с всеки изминал ден. Днес един колега напусна, а друг ще направи същото съвсем скоро. След което нямам идея как ще се справяме със съвсем оредял състав:( Реалността никак не е розова за момента. Всички чакаме запълване на отпуснатите скромен брой допълнителни щатове за града, но това няма да е скоро. Не е ясно и дали ще има някаква положителна промяна в НПК или ЗМВР.
Успех на всички и честита Баба Марта ( май с това трябваше да започна).
Nikola
Младши потребител

Мнениеот Lukas » 01 Мар 2007, 21:02

delo_1981 извинявай, би ли ми казал къде дознателите получават 760лв., защото аз съм дознател от 4 години, но тези пари скоро май няма да ги помириша :cry:
Lukas
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Мар 2007, 21:20

Колега, лошо няма идващите да са подготвени за това, което ги очаква. И то точно за да не се стига до там да се скъсат от конкурси, за да влезнат и да избягат след няколко месеца. От както влезна в сила новия НПК доста дознатели напуснаха. Сега от 01.05. като ще махнат и тези без юридическо образование, съвсем ще го закъсаме. Рекордът ми е бил 45 дена на повикване - просто забравяш за всичко друго освен работа. Та ако някой иска да работи само заради държавната работа и сигурната заплата - по-добре да не се захваща. Трябва наистина да си обичаш работата.
Gabi1
Потребител

Мнениеот svetlomira » 01 Мар 2007, 22:53

как се кандидатства в икономическа полиция, смисъл на общо основание се кандидатства за дознател после те разпределят за там или има друг ред?, там работата не е ли по-спокойка?
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот kenn4o » 02 Мар 2007, 20:16

Колеги, все пак знаете ли нещо по-конкретно за дознателските места за ОДП-Пловдив ще има ли въобще конкурс?
kenn4o
Потребител

Мнениеот darling69 » 02 Мар 2007, 21:17

Заплатат на мл. дознател където и да работи взима е не по-малко от 580-600 лева чисти.
darling69
Нов потребител

Мнениеот Rommel » 03 Мар 2007, 06:59

Горното за заплатата на мл. дознател - 580-600 лева е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! Друго нямам какво да добавя...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот lanna » 03 Мар 2007, 10:08

Rommel написа:Горното за заплатата на мл. дознател - 580-600 лева е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! Друго нямам какво да добавя...

Абсолютно сте прав, колега. Дознател, подчертавам дознател , а не младши-дознател взема чисто 500 лева не повече.
lanna
Младши потребител

Мнениеот alex_79 » 03 Мар 2007, 18:02

Аз съм младши дознател и взимам 570 лева чисто, с 2 години стаж първа категория. За всяка година стаж се дават 2 % върху 629 лева/това е брутната заплата/.
alex_79
Нов потребител

Аре бе!?

Мнениеот Rommel » 03 Мар 2007, 18:59

Е , искаш да кажеш, че плащаш не повече от 70-80 лева данъци ли? Да не би в т.нар. "големи" и столични управления освен по-големи заплати, да имате и данъчни облекчения,а?!
Такава заплата "чисто" не вземам при условие, че след някой месец ще ставам старши дознател и нямам никакви удръжки!
Абе с 50 лева нагоре или надолу има ли значение - значение има, че заплатите в следствието прим. почват от 800 лева нагоре, да не говорим за прокуратурата! Другото е дребни спорове по процедурата...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот alex_79 » 03 Мар 2007, 20:01

Дознателските заплати са смешно малки за работата, която вършим - да не говорим, че сами си купуваме компютрите и принтерите. Аз вече съм назад с три заплати, за да си осигуря тия елементарни условия на работа. Е, как кажете ми тогава да имаме самочувствие на работещи юристи????
alex_79
Нов потребител

Мнениеот Nikola » 03 Мар 2007, 22:35

Предполагам, че всички сме знаели колко е заплатата и каква е материалната база още преди да започнем ...и въпреки това сега работим по една или друга причина. Сигурно много си обичаме работата...
Nikola
Младши потребител

Мнениеот s.lechev » 03 Мар 2007, 23:33

darling69 написа:Заплатат на мл. дознател където и да работи взима е не по-малко от 580-600 лева чисти.

някой ви е излъгал малко...
s.lechev
Младши потребител

konkurs

Мнениеот bisotipa » 04 Мар 2007, 16:26

Za psihotesta ne sam saglasen ima psihotestove, za kandidastvane v koito e opisano za kakva dlajnost kakav psihoprofil se iska ima knigi po khizarnizite v sofia, a sa6to i kursove pri biv6i psiholozi ot MVR intituta
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот ivo78 » 04 Мар 2007, 18:23

:( Уважаеми колеги юристи,докато бях студент мечтата ми беше да се занимавам с наказателно право и процес.Стажа в следствието ме запали още толкова и аз реших, че ще стана дознател.И така минах през най-УЖАСНИТЕ и ГЛУПАВИ процедури,защото явно тези който не "стават" за дознатели спокойно могат да стана космонавти прото изискванията за тях са по-малки. И така детската ми мечта се сбъдна, но както знаете човек много трябва да внимава за какво мечтае,защото се сбъднаха и всичките ми кошмари.Още първия ден колегите ме посрещнаха с думите:"ДОБРЕ ДОШЪЛ В АДА"и много скоро разбрах,че са "АДСКИ "прави.Първо трябва от скромната си заплата да си купиш компютър,принтер,листа и всички други консумативи,личният ви телефон автоматически става служебен,тъй като от него ще се обаждате на всички свидетели,експерти,прокурори и т.н.-естествено за ваша сметка.Всекидневно бивате затрупвани с хиляди преписки и стари върнати дознания работени от колеги които отдавна са напуснали системата.Но по-лошото е,че глуповатият ви полицейски шеф се опитва да ви дава насоки в работата въпреки, че не е юрист и въобще си няма представа за какво става дума.За вас ще бъде много добре и да притежавате собсвен автомобил защото иначе може да ви се наложи да водите задържан по градския транспорт.А квалифицираната информация за която ще имате и изпит се пренася по-най сигурният начин - в найлонова торбичка и в градския транспорт, всъщност така се носят и веществените доказателства,естествено от самите вас. И ТАКА СКЪПИ КОЛЕГИ БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВ, ЧЕ ВЕЧЕ НАПУСНАХ ТАЗИ ЗАВЗЕТА ОТ ИДИОТИ СИСТЕМА И СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК...Но не си мислете че е лесно да я напуснеш,но повярвайте ми усилията си заслужават. И АКО ВСЕ ПАК СТЕ РЕШИЛИ ДА СТАНЕТЕ ДОЗНАТЕЛИ И АЗ НЕ СЪМ УСПЯЛ ДА ВИ РАЗУБЕДЯ, ОПИТАЙТЕ ЗАЩОТО ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ, а това ще бъде една от най-големите грешки в живота ви.
ivo78
Нов потребител

Мнениеот viktor79 » 05 Мар 2007, 14:56

Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:46 am Заглавие: За следователите

--------------------------------------------------------------------------------

Привет

Колеги,как смятате,ще позволят ли на следователите да разследват
престъпления извършени от деца и срещу деца за сметка на полицейските дознатели.

Как мислите за мнението на advokat_nikolov !!!!!!!!!!!!! Поместено е във форум за юристи, май ще се откажа от намерението ми да кондидатствам за дознател. :x
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 05 Мар 2007, 15:02

Не открих нищо.За какво става въпрос?
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот delo_1981 » 06 Мар 2007, 00:00

Lukas написа:delo_1981 извинявай, би ли ми казал къде дознателите получават 760лв., защото аз съм дознател от 4 години, но тези пари скоро май няма да ги помириша :cry:

отговор : уважаеми колега, нима не давате извънреден труд? последното е отдавнашна практика в столичните рпу, като всяко съботно- неделно дежурство се заплаща, за 24- часовите дежурства по същото време да не говорим. това, че голяма част от колегите дознатели бягат от работа, отговорности и дежурства в извънработно време, си е техен избор. моята заплата с около 30 ч. извънреден труд месечно е около 760 лв. чисто. далеч не е непостижимо, за съжаление си остава на светлинни години от заплатите на следствието. все пак сме мвр, уж трябва да сме :idea: равни с ОР. :idea:
Аватар
delo_1981
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити