начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

споразумение по чл.381 НПК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

споразумение по чл.381 НПК

Мнениеот term70 » 28 Ное 2006, 20:01

колеги, може ли някой да ми изпрати протокол от съдебно заседание за одобряване на споразумение, постигнато в досъдебното производство, ако ли пък не по-подробно да ми опишете процедурата
g-box
term70
Потребител

Мнениеот andronika » 28 Ное 2006, 21:00

Когато се постигне споразумение за прекратяване на нак. про-во в досъдебно между защитник и прокурор и обвиняемият е съгласен /изготвя се в писмена форма + декларация от обвиняемия/ се внася в съда незабавно и в 7-дневен срок се образува дело, в което трябва да се одобри споразумението. Съдът пита обвиняемият дали е съгласен, доброволно ли е подписал, разбира ли обвинението и признава ли се за виновен, след което в протокола се възпроизвежда текста на споразумението, страните го подписват, след това съдията и секретаря. Дано да съм била полезна, ако има още въпроси, питай! :D
andronika
Потребител

Мнениеот gosho72 » 28 Ное 2006, 21:24

Протокол от съдебно заседание нямам възможност да изпратя.Ако желаеш мога да оставя образец на самото споразумение,което се подписва от подсъдимия,защитника и наблюдаващия прокурор,след което се внася в съда за одобрение.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Назад към Наказателно право