- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт от КАТ- неправомерно ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Акт от КАТ- неправомерно ли е?
Няма значение.
Последна промяна djemma на 16 Авг 2007, 15:33, променена общо 1 път
- djemma
- Младши потребител
На основание издадения акт от органите на КАТ по условията на закона за административните нарушения и наказания е възможно издаване на наказателно постановление.Имайте в предвид,че на основание чл.15,ал.2 от същия закон по отношение на непълнолетните лица наказанието глоба задължително следва да се замени с обществено порицание.възможно е с наказателното постановление да отнемат и книжката на момчето.Ако се стигне наистина чак до там незабавно потърсете адвокатска помощ.Разполагате със 7 дневен срок от деня на връчване на наказателното постановление за обжалването му пред районния съд.
По отношение разпределение на компетентността и задълженията на работещите в системата на МВР,същите се уреждат в ЗМВР и правилника по прилагане на закона.Не съм се запознавал с тази материя,но мисля,че разсъжденията Ви са в правилна насока.
По отношение разпределение на компетентността и задълженията на работещите в системата на МВР,същите се уреждат в ЗМВР и правилника по прилагане на закона.Не съм се запознавал с тази материя,но мисля,че разсъжденията Ви са в правилна насока.
- gosho72
- Потребител
Не виждам какво толкова драматично се е случило, че си мислите, че не вио отговарят поради "страх от полицаите" (особено пък от граничните такива). Казаха Ви по-горе, че без адвокат работата няма да се оправи - трябва да обжалвате НП в съда. По въпроса дали гранични полицаи могат да спират МПС - има, доколкото се сещам, три заповеди на министъра на ВР, издадени на основание ЗДвП, в които се сочи кои точно служби на МВР могат да спират МПС и по какъв повод. Ако не се лъжа, гранични полицаи могат да спират МПС само в граничните зони и когато трябва да се проверяват за спазване на паспортно-граничния режим. За нарушения на ЗДвП, ГП не могат да спират. Описаната от Вас ситуация, както е описана, бъка от нарушения и, естествено наказателно постановление, ако изобщо последва такова, ще бъде отменено от съда.
Но в чисто житейски план - това в някой дунавски град ли се е случило (говорите за крайбрежна алея) ? Ако младежът бясно е бръмчал там, може да ги е подразнил, решили да се направят и те на "баш полицаи". А и явно се е заяждал с тях, щом е отказвал да им покаже документите (коетоможе би наистина е бил прав да не прави - освен ако сега не изкарат, че е бил в "граничната зона"). Но какво щеше да стане, ако им ги беше показал - щяха да му ги вземат и да ги хвърлят във водата ли ? Ако им ги беше показал - те акт не могат да му напишат, КАТ всъщност са извикали именно, защото младежът "се е правил на отворен" - "Ето, ти сега, нали КАТ искаше ?! Ха, нямаш книжка вече !!!"
Т.е. - на вашето възмущение, че видиш ли в "скапаната ни държава, срещу полицаи никой не тръгва", бих отговорил: ами, ако под "тръгва" се има предвид пубертетски инат, някакво брат'чедско-селско-мутренско фамилиарно поведение (каквото се шири) в стил "кой си ти, че ме спираш и ми искаш документи за проверка, бе, гле'й си работата ?!", наистина не бива да се "тръгва" по този начин. Резултатът ще бъде - някой излишен лев за адвокат, но - и "съдебен, пък и житейски опит".
Успех в обжалването - мисля, че ще е успешно.
Но в чисто житейски план - това в някой дунавски град ли се е случило (говорите за крайбрежна алея) ? Ако младежът бясно е бръмчал там, може да ги е подразнил, решили да се направят и те на "баш полицаи". А и явно се е заяждал с тях, щом е отказвал да им покаже документите (коетоможе би наистина е бил прав да не прави - освен ако сега не изкарат, че е бил в "граничната зона"). Но какво щеше да стане, ако им ги беше показал - щяха да му ги вземат и да ги хвърлят във водата ли ? Ако им ги беше показал - те акт не могат да му напишат, КАТ всъщност са извикали именно, защото младежът "се е правил на отворен" - "Ето, ти сега, нали КАТ искаше ?! Ха, нямаш книжка вече !!!"
Т.е. - на вашето възмущение, че видиш ли в "скапаната ни държава, срещу полицаи никой не тръгва", бих отговорил: ами, ако под "тръгва" се има предвид пубертетски инат, някакво брат'чедско-селско-мутренско фамилиарно поведение (каквото се шири) в стил "кой си ти, че ме спираш и ми искаш документи за проверка, бе, гле'й си работата ?!", наистина не бива да се "тръгва" по този начин. Резултатът ще бъде - някой излишен лев за адвокат, но - и "съдебен, пък и житейски опит".
Успех в обжалването - мисля, че ще е успешно.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
djemma написа:НАма други отговори. Както в цялата ни скапана държава срещу полицаи никой не тръгва. А те ИДИОТИТЕ си правят каквото им харесва на тях безнаказано ! КАк е възможно????????
И как направихте този извод? Съдейки по поведението на 3-ма гранични полицаи се изказахте за всички А какво очаквате тук - списващите да се избият да ви дават безплатна правна помощ, предизвиквайки ги с "никой не тръгва"?
След като имате претенции към полицаите, пуснете си жалба във воена прокуратура. Елементарно. Тук и да се тръшкате от "скапаната държава" , и да обиждате, и да обобщавате - нищо няма да постигнете.
- Biby
- Потребител
djemma написа:
Нямало да ми дават тук безплатна помощ- ами кажете ми тогава добър адвокат в Балчик, защото тук просто такива няма.
За Балчик не знам, тук във форума има един доста добър от Варна - с "ник" monteskio. Ама дали се занимава с такива дела - трябва да го питате.
Впрочем, мина доста време от постинга Ви - до момента няма ли издадено наказателно постановление ? Може пък "да са се засрамили" началниците в КАТ и да не са издали нищо (или още "умуват" какво да съчинят).
За разните плавателни съдове - ами съдете МВР по ЗОДОВ за вреди, ако се е оказало и според съда (не плавателния, а правораздавателния ), че действията на ГП са били незаконни има понесени вреди, особено ако са документирани.
Мен с един приятел преди време с една любителска яхтичка тип "швертбот" ни подгони катер на "морската администрация". Сирени, писъци, светлини. Спряхме, преди те да заседнат в плиткото гонейки ни (ако бяха заседнали, нищо чудно и да бяха стреляли по нас). Дигнаха луд джангър, че нямаме "корабен дневник", "сандъче с пясък" - да било за гасене на пожар в морето, защото солената вода "давала на късо" (кое, бе ?!!! платната ли ?!!) а като разбраха, че нямаме изобщо регистрация, щяха да скочат и да се удавят от яд. Бяхме по бански и нямахме документи, за да ни напишат акт. Идиотите няма да свършат, разбира се, просто трябва по възможност да ги избягваме, за да не ни развалят и без това неособено лесния живот.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
[quote="djemma"]......И изобщо не става въпрос за бясно бръмчене , а за заяждане на тъпите гранични. Ще ги обиждам кколкото си искам, защото са идиоти......Военна прокуратура си измиха ръчичките при предходна жалба. Грешките им са очевадни и никой нищо не направи.......
Детето е достатъчно стресирано от тогава. Беше на лекарства и е посещавал психолог ! До кога ще го тормозят безнаказано- в това е въпроса, разбрахте ли ? Не може да си правят каквото си искат.
Нямало да ми дават тук безплатна помощ- ами кажете ми тогава добър адвокат в Балчик, защото тук просто такива няма. [/quotе/]
Не е ли по-добре да помислите за психическото равновесие на невинното "ангелче", като потърсите добър психолог или психиатър...щом е толкова "стресирано от тогава". Конституирайки го като жалбоподател, свидетел и прочее по разни дела и влачейки го по различни институции/полицейски и магистратски/ няма да спомогнете за преодоляването на стреса му със сигурност!
За полицаите, било то и "гранични" разбрахме , че са " тъпи" и "идиоти". Ама що не използвате същите епитети по отношение на прокурорите и съдиите, било то и "военни"...нещо май не Ви стиска на провинциалния бабаитлък, а!?
Детето е достатъчно стресирано от тогава. Беше на лекарства и е посещавал психолог ! До кога ще го тормозят безнаказано- в това е въпроса, разбрахте ли ? Не може да си правят каквото си искат.
Нямало да ми дават тук безплатна помощ- ами кажете ми тогава добър адвокат в Балчик, защото тук просто такива няма. [/quotе/]
Не е ли по-добре да помислите за психическото равновесие на невинното "ангелче", като потърсите добър психолог или психиатър...щом е толкова "стресирано от тогава". Конституирайки го като жалбоподател, свидетел и прочее по разни дела и влачейки го по различни институции/полицейски и магистратски/ няма да спомогнете за преодоляването на стреса му със сигурност!
За полицаите, било то и "гранични" разбрахме , че са " тъпи" и "идиоти". Ама що не използвате същите епитети по отношение на прокурорите и съдиите, било то и "военни"...нещо май не Ви стиска на провинциалния бабаитлък, а!?
- yugoslav
- Потребител
Уважаема, а от към Тихия кът ( мисля, че така се казваше местността, отстрани на Новия плаж, откъдето се влиза свободно ) нима има бариера или забранителен знак за достъп до алеята? Разходете се и ще влезете свободно. А и пропусквателният режим не е целогодишно, нали така? През зимата няма бариера, точно днес бях там- няма никой на входа да пази ! Тук вие сте тази, която казвате истината, ама пропускате нещо- кажете на уважаемите си колеги, спазва ли се от някой забра
ната и колко коли и мотори на риболовци има там във всеки един момент. А с такава цел е било там и момчето.
Колкото до това, какво е добър адвокат - ами да ми защитава интересите и да контактува с мен например. Достатъчно съм интелигентна, за да мога да разбера, това което повечето не искат да си губят времето да обясняват. А аз искам всичко да знам- не ми стига само едно: "Доверете ми се, знам си работата"- все пак ако аз плащам, аз поръчвам музиката. А и съгласете се, че не може да се плати на всички, да се изредят, за да се разбере кой колко струва, та на него да се довери човек. Така че, ако ми препоръчате някого- нищо не се знае, може и на мен да се наложи някога- ще се обърна директно към него, няма да искам БЕЗПЛАТНИ съвети тук.
Между другото излезе постановлението- обществено порицание. Но какво ли ще измислят следващия път граничните, когато отново видят момчето- може би ще му подхвърлят пакетче със съмнително съдържание. Като си помисля, че и моите пари отиват за заплатите им...
ната и колко коли и мотори на риболовци има там във всеки един момент. А с такава цел е било там и момчето.
Колкото до това, какво е добър адвокат - ами да ми защитава интересите и да контактува с мен например. Достатъчно съм интелигентна, за да мога да разбера, това което повечето не искат да си губят времето да обясняват. А аз искам всичко да знам- не ми стига само едно: "Доверете ми се, знам си работата"- все пак ако аз плащам, аз поръчвам музиката. А и съгласете се, че не може да се плати на всички, да се изредят, за да се разбере кой колко струва, та на него да се довери човек. Така че, ако ми препоръчате някого- нищо не се знае, може и на мен да се наложи някога- ще се обърна директно към него, няма да искам БЕЗПЛАТНИ съвети тук.
Между другото излезе постановлението- обществено порицание. Но какво ли ще измислят следващия път граничните, когато отново видят момчето- може би ще му подхвърлят пакетче със съмнително съдържание. Като си помисля, че и моите пари отиват за заплатите им...
Последна промяна djemma на 08 Ное 2006, 22:25, променена общо 2 пъти
- djemma
- Младши потребител
А колкото до виновния съдия- един от тях във въпросния град Балчик ми направи също лошо впечатление- блъска папки с думите, че не бил съдия от Маями и не можел да назначава експертизи. Е как тогава ще се стигне до истината, след като експерти казват, че е невъзможно, свидетелите ( въпросните гранични ) твървят, че са видели невъзможното . А познайте на кого е склонен да вярва съдията и защо изобщо се призовават експерти.
Гранична полиция и безобразните им дела ме заинтригуваха отдавна, следя ги и ще продължавам да ги следя.
Гранична полиция и безобразните им дела ме заинтригуваха отдавна, следя ги и ще продължавам да ги следя.
- djemma
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|