начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Тук всеки гражданин има възможността да изкаже своето лично мнение относно българското електронно правителство, качеството на предлаганите електронни административни услуги, както и да предложи мерки за повишаване качеството на административното обслужване по електронен път.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Мнениеот marter » 20 Мар 2007, 10:16

Колеги, нямам електронен подпис. Но в случая смятам че не ми е необходим за следното: понякога по имейла задавам въпроси до определени институции. Някой ми отговарят, а други не. Тогава - защо само заблуждават гражданите, че могат да се обърнат към тях по определени въпроси? Това не е жалба или сигнал, за да е необходимо да има подпис.
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот chernata_strela » 23 Мар 2007, 20:20

Не всички институции имат електронен подпис.
Веднъж зададох въпрос до едно министерство, не ми отговориха повече от месец и се обадих в деловодството, от там ми казаха входящ номер и телефон на служителката, на която е разпределено. Въпросната служителка заяви, че отговорът ми е готов, но директорът го няма, за да го подпише. 3 месеца след като си зададох въпроса, получих и отговора.
chernata_strela
Нов потребител

Мнениеот AIN6TAIN » 28 Мар 2007, 16:05

Малко си чакал/а/..много малко :lol: Има хора чакат по 5-6-7 ГОДИНИ !!!!!
Но всеки заслужава правата, за които смее да се бори !!!!!!!!!
AIN6TAIN
Потребител

Мнениеот nayp_g » 20 Апр 2007, 10:03

за да не чакаме, понякога е по- добре да обикаляме из разните институции. А още по-добре е ако си намериш и някой познат , който да работи в съответната институция :)
nayp_g
Младши потребител

Мнениеот rts » 11 Май 2007, 17:45

За съжаление, няма законов текст, който да задължава институциите да ви отговарят на въпросите, зададени по e-mail. По закона за молбите , жалбите и сигналите законовият срок е 1 месец - но трябва да се подали именно такъв документ, ако искате непременно отговор-за доказване е необходимо да имате вх.номер или писмо с обратна разписка. По АПК срокът е по-кратък.
rts
Активен потребител

Мнениеот kaka_vida » 13 Май 2007, 18:16

АКо искате действително да Ви отговарят, по-добре пишете на хартиен носител и сам/а си занесете въпроса в деловодството на съответната институция. Аз така сполучих след дълги усилия и ми пратиха отговори направо в кантората от Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. Дори и от гранична полиция. Вярно, че отне доста време, но писмения отговор, с печати и подписи от ръководителите на ведомствата, вършат по-добра работа в съда, отколкото тези, разпечатани от интернет.
kaka_vida
Младши потребител

Назад към e-Government