начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ за изплащане на болничен

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за изплащане на болничен

Мнениеот borislavazaharieva » 05 Сеп 2015, 14:51

Здравейте!

Надявам се някой да ми отговори на някои въпроси.
Миналата година имах разпореждане от НОИ за отказ на изпалщане на болничен.Бях напуснала работа и след това занесох болничен за гледане на дете до 18 год,възраст.Мислех ,че в срок от 30 дни след прекратяване на договора имам право на изплащане на болничен.Тогава се наложи и аз предадох такъв.

В момента си работя ,близо година от случая.Осигурена съм на пълна заплата ,8 часов раб.ден.Юли месец тази година отново взимам болничен и до днес той не ми е изплатен.Взлезнах в сайта на НОИ-отново октказ!!!
Сега вече не разбирам каква е причината.

Отказа от миналата година има ли някаква давност? Той не е ли само за болничния за ,който се отнася? Притесних се на личната лекарка да не са й направили проблем.Аз не й споменах за напускането ми.
Понеделник ще се обадя до НОИ ,но се надявам някой да се включи за съвет.

Благодаря!
borislavazaharieva
Нов потребител

Re: Отказ за изплащане на болничен

Мнениеот vaskovasko » 09 Сеп 2015, 11:12

На отказа много ясно и точно си пише за какво е - член, алинея, нормативен акт. Препишете ги тук, ако искате точен отговор.
vaskovasko
Потребител

Назад към Осигурително право