- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Болнични
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Болнични
Зная,че за последните 2 години+настоящата имам право на 6 месеца непрекъснати болнични,или на 12 месеца с прекъсване.Случая ми е следният:В болнични бях без прекъсване малко по малко от 6 месеца.Пооправих се здравословно и се върнах на работа.Поради това,че имах стара отпуска/10 дни/,шефа ме накара да си я взема.Към края на отпуската се почувствах зле,отидох на лекар,дадоха ми още болнични,като с тях прехвърлих шестте месеца.Въпроса ми е:За прекъснати ли се смятат болничните ми,след като се върнах на работа,преди да са изтекли 6-те месеца,и веднага след връщането ми в предприятието ме изпратиха в платена отпуска.И ако е така,попадам ли в правото си при бъдещи заболявания да се възползвам от правото на 12 месеца болнични с прекъсване.Питам,защото получавам различни и противоречиви отговори.Благодаря,ако получа точен отговор!
- matrici
- Младши потребител
Re: Болнични
За 10 дни 73 човека са прочели запитването ми и нито един не е изразил становище по въпросите ми.Толкова ли са трудни или неясни,че няма никакъв коментар от никого? Като разглеждам темите,прочитам много компетентни отговори от компетентни и знаещи форумци,и се чудя вече къде са се скрили те,или нямат мнение в моят случай?
- matrici
- Младши потребител
Временната неработоспособност по последващ болничен лист, отпускът по който не е "продължение", се приема за новонастъпила. В този случай болничния лист се издава като “първичен” макар и по причина или диагноза във връзка със заболяването по предходния болничен лист. Във вашия случай имате прекъсване на болничния.
- temida_m
- Младши потребител
Благодаря за отговора Ви,който напълно ме удовлетворява.Това значи,че при бъдещи заболявания/не дай боже!/,ще мога да се възползвам от правото на ползване на 12 месеца болнични с прекъсване за двете предходни + настоящата година.Разбира се,че си пожелавам да оздравея напълно и се завърна час по скоро на работното си място и върша добре работата си,която обичам и съм вършил дълги години.
- matrici
- Младши потребител
Да, така е според Наредбата. Разковничето е дали болничния е издаден като първичен или продължение за изчисляване на сроковете.
- temida_m
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|