начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

пенссиониране на учителка ранно пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенссиониране на учителка ранно пенсиониране

Мнениеот shemet11 » 28 Яну 2014, 18:43

ЗдравейтеІ Казвам се Елена Гайдарова и съм родена на 23.2.1957г.Кога ще имам право на ранно пенсиониране?
shemet11
Нов потребител

Re: пенссиониране на учителка ранно пенсиониране

Мнениеот atanasovv » 29 Яну 2014, 14:43

Към днешна дата, независимо, че навършвате 57 години през настоящата година, поради обстоятелството, че възрастта за пенсиониране е замразена само за 2014 г., ще се пенсионирате 23.06.2016 г. при 25 г. 8м. учителски стаж и възраст 59 г. и 4 м.,но при условие, че възрастта бъде замразена и за следващите години след 2014 г. , ще бъде по-рано.
atanasovv
Младши потребител

Re: пенссиониране на учителка ранно пенсиониране

Мнениеот matrici » 29 Яну 2014, 21:25

Извинявам се затова,че ще се включа към зададената тема,но и мен ме интересуваха въпросите на госпожата,освен това и:Трябва ли последният работен ден преди пенсионирането като учител/ка,след като вече има години и стаж за това,да е в системата на образованието?Питах на много места,а отговорите бяха също толкова много,и различни,при това противоречиви.Ако някой може да посочи закон или параграф,определящ това,моля да го цитира или коментира.
matrici
Младши потребител

Назад към Осигурително право