начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Еднократна помощ за майки студентки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Еднократна помощ за майки студентки

Мнениеот sissss » 18 Дек 2013, 01:08

Здравейте!
Имам следния въпрос относно получаването на еднократна помощ за майки студентки: След полагане на държавен изпит, държавата плаща здравни осигуровки и следователно все още се водиш студент до получаване на дипломата. Тъй като държавният ми изпит е юни, а терминът през септември, ще мога ли да кандидатствам за тази помощ? Какви други социални придобивки се полагат на майките. Благодаря предварително!
sissss
Нов потребител

Re: Еднократна помощ за майки студентки

Мнениеот borovinka » 19 Дек 2013, 11:44

Можеш да кандидатстваш ако си все още студентка към момента на раждането. Срокът за кандидатстване е до навършване на 6м. възраст на детето. Обаче трябва да си записана като студентка редовно обучение за този период. Не съм сигурна дали семестриално завършилите (че и положили държавни изпити) се водят все още студенти. Издаването на дипломите е чисто административен въпрос.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Еднократна помощ за майки студентки

Мнениеот jimi66 » 19 Дек 2013, 14:50

Семестриално завършилите се водят студенти до месеца на последния държавен изпит на редовната държавна изпитна сесия.
jimi66
Младши потребител

Назад към Осигурително право