начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Невнесени осигуровки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невнесени осигуровки

Мнениеот todor_simeonow » 02 Дек 2013, 19:41

Здравейте ! Ще се радвам ако някой ме насочи какви действия да предприема ! На трудов договор съм. Работодателят ми вече втора година ми отдържа от заплатата суми - данък ОД и осигуровки, но последните не ги е внасял от две години. В същото време се водя и здравно и социално осигурен - до колкото разбрах попълвал някаква декларация. Въпросът ми е ако не ги внесе - въпреки че по ведомост ми ги е удържал, какво ще последва, и изобщо какви действия трябва да предприема. Благодаря Ви предварително !
todor_simeonow
Нов потребител

Re: Невнесени осигуровки

Мнениеот ipn_1975 » 05 Дек 2013, 11:01

Щом сте на ТД, задължението за внасяне на осигуровките е на работодателя. Както правилно отбелязахте, всичко ви е удържано предварително. НАП ще гони него за невнесените осигуровки.
ipn_1975
Младши потребител

Назад към Осигурително право