начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Мога ли да имам два трудови договора?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да имам два трудови договора?

Мнениеот dezoxin » 03 Яну 2013, 18:46

Здравейте,
Както на повечето хора днес и на мен не ми стигат паричките, които получавам и се питах възмжно ли е да започна втора работа на трудов или граждански договор? Ако може и в двата варианта каква е разликата за мен? И няма ли някакви данъчни облекчения ако работиш на две места?
dezoxin
Нов потребител

Re: Мога ли да имам два трудови договора?

Мнениеот n6391 » 05 Яну 2013, 01:14

Можете да работите на два трудови договора, може и на трудов и граждански, стига да са спазени определени изисквания на трудовото законодателство. По-конкретно от това на общия Ви въпрос не може да се отговори.
n6391
Потребител

Re: Мога ли да имам два трудови договора?

Мнениеот dessi741 » 05 Яну 2013, 21:46

Вижте Кодекса на труда-вътрешно и външно съвместителство, за да разберете при какви условия можете да работите на втори трудов договор. А относно граждански договор-можете да имате безброй такива извън трудовия, като не трябва да противоречи с трудовия, а и да се декларират доходите пред НАП до 30-ти април на следващата година от гражданските договори. Има и други специфични изисквания, но те са за конкретния случай-с граждански договор може да пренасяте и дърва на съседа. Успех в намирането на следващ договор!
dessi741
Младши потребител

Назад към Осигурително право