начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Обезвъзмездяване при прокарване на път

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезвъзмездяване при прокарване на път

Мнениеот nilam » 19 Окт 2018, 09:34

Здравейте!
Имам следния проблем: При разширяване на съществуваща улица на село, ми се отне част от градината пред къщата заедно с няколко овошки. Притежавам нотариален акт за имота. При разговор с кмета, той каза че тъй като общественото обсъждане е минало през 2003 и тогава е нямало възражения, сега нищо не може да се направи да получа някакво обезщетение.
Моля за съвет.
nilam
Нов потребител

Re: Обезвъзмездяване при прокарване на път

Мнениеот teogeo » 19 Окт 2018, 15:09

nilam написа:Здравейте!
Имам следния проблем: При разширяване на съществуваща улица на село, ми се отне част от градината пред къщата заедно с няколко овошки. Притежавам нотариален акт за имота. При разговор с кмета, той каза че тъй като общественото обсъждане е минало през 2003 и тогава е нямало възражения, сега нищо не може да се направи да получа някакво обезщетение.
Моля за съвет.

По кой член от ЗУТ е минало "разширяването" ? Ако това е т.нар. "първа регулация" (нищо, че фактическо е имало "улица", т.е. достъп до имота), тогава със сигурност нямате право на обезщетение.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация