начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Незаконна постройка!?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконна постройка!?

Мнениеот spinfish » 27 Сеп 2015, 18:10

Здравейте,
Собственик съм на УПИ намиращ се в село. В съседен до мен по вътрешна граница УПИ има постройка, част от която влиза малко в моя парцел, а останалата част никъде не е на повече от 3 м от границата между парцелите. Имаше време когато се бях съгласил (на думи само), че няма да правя проблем за 3м. стига частта, която е в моя парцел да бъде премахната.
Съседа е от типа подай му пръст за да ти отхапе ръката. Решил, съм стига закона да позволява, да се спази отстояние поне 3 м от границата м/у двата парцела и съм готов да направя каквото е необходимо.
Постройката - не е масивна сграда, а подобие на съвременна сглобяема едноетажна къща. В района включително и в моя парцел има няколко такива бараки, които са бивши общежития на ДАП, построени от общината незнайно кога си на държавна по това време земя, в които са настанявали шофьори на превозни средства от градския транспорт в близкия град.
Въпроса ми е това отстояние от мин 3 м. което определя ЗУТ важи ли и за тази барака, която може би се води временна постройка? :roll:
Благодаря предварително на отговорилите.
Поздрави!
spinfish
Нов потребител

Re: Незаконна постройка!?

Мнениеот julyanvonemona » 27 Сеп 2015, 19:23

spinfish написа:Въпроса ми е това отстояние от мин 3 м. което определя ЗУТ важи ли и за тази барака, която може би се води временна постройка?
Важи но най- вероятно постройката е в режим на търпимост и ще си остане там където е.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот spinfish » 29 Сеп 2015, 12:15

До колкото ми е известно съседа няма предприети действия в посока узаконяване на постройката, която не е в режим на търпимост. Ако предприеме такива действия, поне частта която влиза в границите на моя парцел не следва ли да бъде премахната?
Поздрави!
spinfish
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Сеп 2015, 17:37

Днес предприемане не действия по узаконяване е невъзможно по закон . Последният срок по §127 ЗИД на ЗУТ аот 2012 изтече отдавна. Аз обаче базирайки се на описанията Ви считам че сградата е в режим на търпимост. Частта която попада в имота Ви (ако това е вярно) обаче поставя този режим под правото и на двамата собственици на земята да претендират за правата върху сгрдата в режим на търпимост но този въпрос можеда се реши само по съдебен ред.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот spinfish » 30 Сеп 2015, 10:26

Със сигурност не голяма част от постройката е в моя парцел - каква точно тепърва ще се установява, защото няма "правилна" ограда между двата парцела. Борбата на съседа в момента е да прокара границата между парцелите такава, че да се прекрои/отстрани не около 1.5м от ъгъла на бараката влизащ в моя имот а само 0.5м. Това поне си мисля е по-лесно за разрешаване като казус. Като започне да прави оградата и прекрояването, ще извикам геодезист да проверят кой крив кой прав. Окомерната скица с която разполагам показва че, границата между моя парцел и съседните два е права линия, а съседа с постройката не мисли така.
Благодаря за отговорите и отделеното време.
Поздрави!
spinfish
Нов потребител

Мнениеот Melly » 30 Сеп 2015, 13:18

spinfish написа:...............................
Колкото и да питате, а и да доизяснявате фактическата обстановка, отговор на въпроса ви ще получите само по съдебен ред. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация