Здравейте.
Бих желал да попитам за следния проблем.
- Имам къща, която се пада на кръстовище, гараж нямам в момента, но бих желал да си построя, че зимата всичко става леш заради това отстояние на къщата от оградата, и бих желал да си го построя на границата гаража както съм показал на прикачената картинка.
Съседи нямам, всички околни имоти са моя собственост.
*гаража е червеното правоъгълниче, къщата е зеленото.
- Възможно ли е това строителство, и има ли нещо специфично, което трябва да знам/спазвам ?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж на гараж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Строеж на гараж
Пътят към построяването на вашия гапаж е обичайният като за допълващо застрояване. Това че нямате съседи или съсобственици помага. Следва да се види обаче какви са предвижданията на действащият ПУП за района.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
На вас, питащият, може да ви е удобно, но на кръстовището никак няма да му е удобно да бъде реализирано намерението да разположите строежа на това място (червеното квадратче).
Бай дЪ уей, не са възможни предвиждания с действащия ПУП, още повече ще са незаконосъобразни частични изменения за такова застрояване (местоположение на гаража) относно показания имот. Казано на разбираем за вас език.
Самодейците, включително "всезнайковците" като прежде списващият юзър, са опасни както за самите тях, така и за околните.
Бай дЪ уей, не са възможни предвиждания с действащия ПУП, още повече ще са незаконосъобразни частични изменения за такова застрояване (местоположение на гаража) относно показания имот. Казано на разбираем за вас език.
Самодейците, включително "всезнайковците" като прежде списващият юзър, са опасни както за самите тях, така и за околните.
-
Melly - Старши потребител
yordany пак става, като спазиш условието на чл.76 ал.2 Наредба №7 ПНОВТУЗ
Пълна палячовщина нали? Да не говорим, че съобразно конкретната обстановка, такова застрояване съгласно чл.41 ал.2 ЗУТ може да се определи и с виза за проектиране по чл.140 ЗУТ
Melly написа: ....не са възможни предвиждания с действащия ПУП, още повече ще са незаконосъобразни частични изменения за такова застрояване (местоположение на гаража) относно показания имот....
Пълна палячовщина нали? Да не говорим, че съобразно конкретната обстановка, такова застрояване съгласно чл.41 ал.2 ЗУТ може да се определи и с виза за проектиране по чл.140 ЗУТ
-
Съжелявам, наистина не знам какво да правя.
По принцип гаража ми е по план на 3 метра отстояние, но зимата замръзва и последната зима се хлъзна колата, и стана мармалад бронята за няма нищо. Искам просто да си го покрия това място. Това за 3те метра си е истински терор над хората - особено за гаражи.
Оставил съм отстояние, с ролетна щора е, тротоара съм го оправил - не се паркира отгоре, всичко както си трябва. Искам и да стане законно.
Наистина ще съм благодарен за всяка идея, както и за дадените мнения до момента.
По принцип гаража ми е по план на 3 метра отстояние, но зимата замръзва и последната зима се хлъзна колата, и стана мармалад бронята за няма нищо. Искам просто да си го покрия това място. Това за 3те метра си е истински терор над хората - особено за гаражи.
Оставил съм отстояние, с ролетна щора е, тротоара съм го оправил - не се паркира отгоре, всичко както си трябва. Искам и да стане законно.
Наистина ще съм благодарен за всяка идея, както и за дадените мнения до момента.
- yordany
- Младши потребител
Поискайте виза от главния архитект на общината.
-
Добре, но нещо специфично трябва ли да добавя, за да наклоня везните към строеж? (Да не ми правят спънки просто нещо)..
- yordany
- Младши потребител
Спецификата се състои в това да убедите главния архитект, че няма начин да Ви откаже - трудна задача, но пък тя е най бързия подход към успеха.yordany написа::) Добре, но нещо специфично трябва ли да добавя, за да наклоня везните към строеж? (Да не ми правят спънки просто нещо)..
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|