начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Виза за строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Виза за строителство

Мнениеот bloodeagler » 02 Фев 2014, 18:58

Здравейте !
Ще ви помоля за малко съдействие, тъй като не намерих сходна тема или отговор. Въпроса ми е следния: след като изтече срока на валидност на визата за строителство, необходимо ли е да се поднови, тъй като само архитектурната част е готова, а в кратки срокове започва проектирането на другите части?. Наясно съм, че при подаването на документите за разрешително за строителство ми е нужна валидна такава, но преди да отворя шампанското, това необходимо ли е ?
bloodeagler
Нов потребител

Re: Виза за строителство

Мнениеот julyanvonemona » 02 Фев 2014, 22:28

bloodeagler написа:Наясно съм, че при подаването на документите за разрешително за строителство ми е нужна валидна такава,

Не не сте на ясно, защото не във всички случаи Ви е необходима виза!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот masoso » 02 Фев 2014, 23:20

При условие, че е "виза върху скица" с посочени параметри на строежа просто следва да се презавери скицата след изтичане на 6 месечен срок. Самата виза няма срок. При условие, че гл. арх. е измислил нещо друго да ви каже по кой член от ЗУТ е издал скицата.
masoso
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Фев 2014, 08:59

masoso написа:............При условие, че гл. арх. е измислил нещо друго да ви каже по кой член от ЗУТ е издал скицата.

Не да Ви каже, а да Ви го напише в официален отговор. Общинарската администрация трябва да се възпитава!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Фев 2014, 13:22

julyanvonemona написа:
masoso написа:............При условие, че гл. арх. е измислил нещо друго да ви каже по кой член от ЗУТ е издал скицата.

Не да Ви каже, а да Ви го напише в официален отговор. Общинарската администрация трябва да се възпитава!

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация