начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Питане за допълващо застрояване?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане за допълващо застрояване?

Мнениеот danovsky » 22 Ное 2013, 20:38

Къща в регулация V категория,място -общинско(отстъпено право на строеж от 1975г.)Мога ли да строя "допълващо застрояване" или трябва да закупя първо земята?Идеята ми е за гараж,построен на границата на имота със съседен.Искането ще бъде за склад и работилница.Съгласие от съседи имам.София,общ.Витоша.
Благодаря предварително!
danovsky
Нов потребител

Re: Питане за допълващо застрояване?

Мнениеот julyanvonemona » 22 Ное 2013, 20:48

Допълнително право на строеж ще трябва да Ви бъде отстъпено. Другото сте го подредил добре.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот danovsky » 22 Ное 2013, 20:57

Благодаря ти Юли,бърз и точен!!!
С какви документи да искам виза?Четох доста ,но не намерих нищо за отстъпеното право....
danovsky
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Ное 2013, 21:58

danovsky написа:....
С какви документи да искам виза?Четох доста ,но не намерих нищо за отстъпеното право....

Чл. 180. ЗУТ(Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Правото на строеж в поземлен имот, се учредява в съответствие с влязъл в сила подробен устройствен план или виза за проектиране, издадена от главния архитект на общината (района) в предвидените от закона случаи.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Ное 2013, 22:51

В крайна сметка ще се достигне до квадратни метри отстъпено право на строеж.
Първо на първо си намерете архитект и адвокат ... идеен проект ... виза ... ОПС ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 09:51

Обърнете внимание на изразът цитираният чл.180 (1) ЗУТ...."или виза за проектиране, издадена от главния архитект на общината (района) в предвидените от закона случаи.". Всеки надзорник ще Ви я поиска за да си улесни работата, но тя (визата)не е задължителен реквизит.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация