Здравейте,
имам питане относно законовите изсквания за строеж на постройка от селскостопански тип.
По-конкретно:
Става въпрос за къщата на село и свинарника на съседите, който е в непосредствена близост до оградата ни: залепен е за нея в буквалния смисъл. Самата ни ограда е едната му стена. Не мога да ви обясня постоянната смрад, ятата мухи и звуците... сякаш си я гледаме свинята в нашия двор.
Има ли някакво изискване за минимално разстояние от съседския двор и оградата?
Рових в интернет, но са толкова много Наредбите, че ми се зави свят и се оплетох съвсем. Единствено една по-конкретна намерих, гласеше да е на не по-малко от 6м от съседната къща и то Наредба за Община Шумен. Но едно е 6м от къщата, друго от оградата...
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Постройка от селскостопански тип - Условия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Постройка от селскостопански тип - Условия
Изискванията за разполагане на селскостопански постройки е регламентирано в чл. 41 и сл., по- специални чл. 44 от ЗУТ. Чл. 44, ал. 2 ЗУТ прехвърля допустимостта за изграждането им към съответната Наредба на общинския съвет на населеното място, ако се касае за град или вилна зона.
- bgarch
- Потребител
chobanova написа:............
Докато не се обърнете по този въпрос за съдействие от съда, все ще ви мирише.
П.П. Написаното от предходния юзър с нищо няма да ви помогне. Приемете, че си "чеше" клавиатурата.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:...Докато не се обърнете по този въпрос за съдействие от съда, все ще ви мирише....
Моя музо Melly, не мой така "от вратата за краката"! Пусни малко фъндък на chobanova, че и на нас останалите, иначе няма с какво да си чешем клавиатурите!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Melly написа:...Докато не се обърнете по този въпрос за съдействие от съда, все ще ви мирише....
Моя музо Melly, не мой така "от вратата за краката"! Пусни малко фъндък на chobanova, че и на нас останалите, иначе няма с какво да си чешем клавиатурите!
Как ли да ме изненада нещо в този форум. Ей на, появи се пореднияТ "чешеклавиатурко".
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:...Как ли да ме изненада нещо в този форум. Ей на, появи се пореднияТ "чешеклавиатурко"...
Защо требе да има изненади? Аз те приканих ти да я създадеш, ама ти не рачи.... К'во да се праи?.....
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Melly написа:chobanova написа:............
Докато не се обърнете по този въпрос за съдействие от съда, все ще ви мирише.
П.П. Написаното от предходния юзър с нищо няма да ви помогне. Приемете, че си "чеше" клавиатурата.
Доста удобна позиция за един адвокат, изкарващ хляба си от хонорарите на бедните "омирисани" селяни. По- лошото е, че понякога тези адвокати имат сериозно лоби в парламента и наистина в законите се залагат такива капани, които да те изпратят директно в кантората на адвоката, вместо да има разумно решение, без да се натоварва и без това претрупаната съдебна система. За съжаление така е chobanova, и в този случай може да се наложи да стигнете до съда. Но преди това опитайте и без него, повЕрвайте ми. Може и да се получи.
- bgarch
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|