начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Закупих терен общински в едно село ....

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закупих терен общински в едно село ....

Мнениеот pam4i » 14 Окт 2013, 11:28

Закупих терен общински в едно село във Велико Търновска област. Искам да си направя къща.
До този момент терена е бил „гола„ поляна. Наех фирма да ми предвижи документацията.
До този момент имам документи за обединяване на парцелите в един. План и разрешение за строеж на масивна ограда 2,20м. Линия за ограда, ПУП , геодезия и набити колчета. Терена е 4,900 дк.

Имам 109 метра фронт към главната улица и точно където ми е дадена линията за оградата има 3 орехови дървета и 2 вековни черници.

В последствие разбрах, че селото няма канализация, а има отходна тръба. Същата минава на дължина през парцела ми. Дълбочината е 2,00м изградена е прилично. Обаче към нея са се навързали и обитателите на съседните осем парцела с дълбочина 0,50см.
Оградата по план е с бетонова основа.
Дайте ми съвет моля.... нямам желание праз имота ми да минават отходни тръби.

Парцела е на чудесно място. Заинатила съм се ,а не искам да се отказвам.
Търся компетентно мнение и услуги. Нямам доверие на фирмата, с която работя.
Благодаря
pam4i
Младши потребител

Re: Закупих терен общински в едно село ....

Мнениеот julyanvonemona » 14 Окт 2013, 13:20

Първо проучете кога е строена и дали някога за тази "отходна тръба" някой е издавал официално разрешение за строеж по презвидения в закона ред.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот pam4i » 14 Окт 2013, 17:55

Въпросната - отходна тръба с поставена и изградена по времето на соц.режима.
Със средства на селото. Били полагали ленински дни. Разрешението е на селския кмет. По онова време терена е бил общински. В плана на общината въпросната „тръба„ липсва. Това е цялата информация за главния канал, а за останалите осем собственика, които са се навързали към нея няма нищо черно на бяло, както се казва.

Аз съчувствам на местните жители, но в същото време съм решена тези тръби да са извън имота ми.
Съгласна съм на споразумение.

Търся професионална помощ на адвокат от град Горна Оряховица или град В.Търново.
Не живея в България.
Много ще се радвам да упълномощя адвокат, който да си действа както си знае.
pam4i
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Окт 2013, 07:55

pam4i написа:Въпросната - отходна тръба с поставена и изградена по времето на соц.режима.
Със средства на селото. Били полагали ленински дни. Разрешението е на селския кмет. По онова време терена е бил общински. В плана на общината въпросната „тръба„ липсва. Това е цялата информация за главния канал, а за останалите осем собственика, които са се навързали към нея няма нищо черно на бяло, както се казва.

Аз съчувствам на местните жители, но в същото време съм решена тези тръби да са извън имота ми.
Съгласна съм на споразумение.

Търся професионална помощ на адвокат от град Горна Оряховица или град В.Търново.
Не живея в България.
Много ще се радвам да упълномощя адвокат, който да си действа както си знае.

От това което съобщавате,това което искате е възможно, но не е лесно!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 15 Окт 2013, 18:57

От онова, което съобщавате, pam4i, се налага един извод - можете да си правите онова, което Ви е разрешено (оградата, например), а "тръбата" можете да затапите, да премахнете (в границите на Вашия имот), и да забравите. На всички ще им са наложи да се "отхождат" по друг, алтернативен начин. В това число, за съжаление, влизате и Вие.
Компетентни услуги в този форум можете да намерите, разбира се, но изборът си е Ваш - по един, или друг, критерий.
Що се отнася до дърветата, които попадат, цитирам "точно където ми е дадена линията за оградата" - направете оградата така, че да не ги засегнете - това ще е проява на добра воля, и ще Ви ползва в бъдеще.
Желая Ви успех!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2013, 05:28

vdggbg написа:.... , а "тръбата" можете да затапите, да премахнете (в границите на Вашия имот), и да забравите. ....
.
Колега това ме кара да задам на юристите в този форум един друг въпрос, а именно: Дори и да се окаже че въпросната "отходна тръба" представлява незаконно строителство (в което аз лично не се съмнявам - няккои помним, че по времето на соца също имаше закони) дали едно такова действие по премахване на своя глава на този обект на строителството ще се счита самоправство и ще последват ли наказания?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация