начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Къмпинг - разрешителни?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къмпинг - разрешителни?

Мнениеот yeniev » 05 Фев 2013, 10:53

Здравейте,
Притежавам парцел в регулация в който имам идея да направя къмпинг за кемпери, които да остават там за няколко дни и малко заведение за хранене. Въпросът ми е какви разрешителни са необходими за откриване на такъв обект и каква е процедурата изцяло?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
yeniev
Нов потребител

Re: Къмпинг - разрешителни?

Мнениеот emilgrigorov » 05 Фев 2013, 12:31

Като цяло:
0. Намирате си проектант. Ако е по Черноморието, тук ще намерите арх. Юлиян от Емона, има опита и познанията.
1. Градоустройствено съответствие : ПУП или виза (според спецификата на територията). Еко оценки;
2. Проект по всичките 12 части, съгласуван с пожарна, ХЕИ;
3. Осигуряване на ток, вода, канал (изгребна яма) - договори;
4. Разрешение за строеж (и за заведението, и за къмпинга, и за оградите ...);
5. Правите , каквото правите, но - по одобрения проект;
6. Въвеждане в експлоатация (лаборатории, ХЕИ, пожарна, кадастър, Акт 16);
7. Търговска регистрация, категоризации, депониране на отпадъци по закон.

Има варианти за прекръщаване на къмпинга във "Временен паркинг", и други подобни евфимизми. Но, предвид заведението, не виждам нещо облекчаващо. По-скоро ще си навлечете проблеми с такива шикалкавения.

Ако имате намерение, в далечно бъдеще , да строите нещо там, е възможно да се работи във временен режим. Но това не изменя казаното по т.1-7.

Като разходи: 3-5000 лева.
Време: 3-6 месеца.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 05 Фев 2013, 13:05

и
8. Регистрация по Закона за туризма :!:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот yeniev » 11 Фев 2013, 16:23

Благодаря за изчерпателния отговор.
Къмпинга ще бъде в София - област. Може ли да ми препоръчате архитект в гр.София който има познанията и опита в тази сфера?
yeniev
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 11 Фев 2013, 16:50

Тук се мотае един, с магарешка физиономия. Подвизава се с името vdggbg. Малко е опърничав, но иначе е свестен професионалист, разбира нещата и може да се справи. Последното - без майтап.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот yeniev » 13 Фев 2013, 15:06

Благодаря.
yeniev
Нов потребител

Мнениеот ipp007 » 11 Юли 2013, 17:23

И аз като г-н yeniev ще си позволя да запитам - има ли някакви особенности за които трябва да гледам като търся терен за къмпинг, и по-спициално ако е в гора? Къде мога да намеря информация и да прочета на какви изсквания трябва да отговаря за да мога да направя върху терена къмпинг?
Благодаря предварително!
ipp007
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 11 Юли 2013, 21:14

ipp007 написа:.....Къде мога да намеря информация и да прочета на какви изсквания трябва да отговаря за да мога да направя върху терена къмпинг?
Благодаря предварително!

Никъде! Узнаването е резултат на хибриден метод между, четене на нормативни актове, Държавен вестник питане на "този онзи",който"казал рекъл" и работа на основата на "проба грешка"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация