Здравейте!
Имам голям проблем. Загубил съм разрешението за ползване на кафене, собственост на баща ми. Имам копия, но оригиналът го няма и нямам представа къде съм го забутал.
Мога ли да поискам от РДНСК дубликат срещу съответната такса, или няма такова "животно" като дубликат на разрешение за ползване? Какво да правя? Моля, за съвет и благодаря предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Загубил съм разрешението за ползване на кафене
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет? Какво да правя?
arste написа:Здравейте!
Имам голям проблем. Загубил съм разрешението за ползване на кафене, собственост на баща ми. Имам копия, но оригиналът го няма и нямам представа къде съм го забутал.
Мога ли да поискам от РДНСК дубликат срещу съответната такса, или няма такова "животно" като дубликат на разрешение за ползване? Какво да правя? Моля, за съвет и благодаря предварително!
Собственикът или пълномощник може да се снабди със заверено копие.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря Ви за отговора. И няма да имам проблем с такова заверено копие при проверка на обекта, така ли?
- arste
- Младши потребител
Проверка от кого? В техническата служба на общината към досието на обекта имат копие от Разрешението за ползване и са уведомени. Оригинал или заверено копие Ви е необходимо за нотариални действия. Друг не е компетентен да Ви го иска, ще търсят последващи документи - търговски регистрации, лицензи евентуално, становища на пожарна, ХЕИ, касови апарати. Ако някой се прави на интересен, си потърсете адвокат. Може би Ви изнудват. И копието което имате, е достатъчно. Но си набавете и заверено от ДНСК, всичко се случва, архиви се губят ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Re: Загубил съм разрешението за ползване на кафене
архиви се губят ...
В повечето случай ги горят пиромани. Техническите архиви при общините са им любимо гориво!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Така де! в 3 от 5 случая когато съм поискал нещо по старо от произволен, технически, общинарски архив в BG той е "изгорен" при поредното преместване от тази в онази общинска сграда. В един голям окръжен град даже, видна представителка на общинарската власт (не е удобно да съобщя името и) лично пред мен (тогава инспектор от КТСУ- днешното МРРБ), се закле в децата си, че лично тя е участвала в унищожаването му, чрез изгаряне станало по заповед на еди кой си. Разбира се това не беше вярно и намерих архивните единици в отлично състояние.
Децата на общинарката са живи, здрави и си живеят живота. Общинари клетва ги не стига!
Децата на общинарката са живи, здрави и си живеят живота. Общинари клетва ги не стига!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|