"Консултантът" е казал много неща и даже щом си толкова си любопитна и изрично заявиш че желаеш ще публикувам отговора си от ЛС. От всичкото обаче което съм казал същественото е че в един граждански процес във връзка с казуса от гледна точка на вероятността за успех дейността на един процесуален защитник никак няма да е лесна. Във връзка с това, вече на тебе ти казвам че адвоката е стока точно толкова колкото са и доматите, краставиците и картофите и че към неговите качества трябва да се подхожда селективно. Конкретни указания за селективен подход не съм давал, защото както знаеш ме мързи.Melly написа:А какво казва "консултантът" ви?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Контрол на главен архитект на община
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
92 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Контрол на главен архитект на община
Последна промяна julyanvonemona на 28 Дек 2014, 23:07, променена общо 2 пъти
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Благодаря. Ако Ви дойде нещо на ум, споделете. Г-н Архитект, намирам, че ми бяхте полезен в известен смисъл.
Последна промяна linet на 28 Дек 2014, 16:52, променена общо 1 път
- linet
- Младши потребител
julyanvonemona написа:"Консултантът" е казал много неща и даже щом си толкова си любопитна и изрично заявиш че желаеш ще публикувам отговора си от ЛС. От всичкото обаче което съм казал същественото е че в един граждански процес във връзка с казуса от гледна точка на вероятността за успех дейността на един процесуален защитник никак няма да е лесна. Във връзка с това, вече на тебе ти казвам че адвоката е стока точно толкова колкото са и доматите, краставиците и картофите и че към неговите качества трябва да се подхожда селективно. Конкретни указания за селективен подход не съм давал, защото както знаеш ме мързи.
Доколкото ми е известно, някой беше ми казал, че си се хвалел, че си разполагаш с много "качествена" стока подходяща за един процес.
Хвалете ме у`ста, че циганката умря. Гледай само да не се изложиш. За пореден път...
-
Melly - Старши потребител
Така е! Но за да не се изложа за пореден път, по мое мнение не ти си тази "качествена стока" и ако проследиш собствените си изявления в широката гама от "БГ-мама до "смученето на мозък""гагата" и пр. и пр.....(не мога всичко да помня мързелив човек съм- извини ме)и разбира се притежаваш елементарна интелигентност лесно ще се сетиш какво ме кара да мисля така, но явно това никога не те е интересувало.Melly написа:Доколкото ми е известно, някой беше ми казал, че си се хвалел, че си разполагаш с много "качествена" стока подходяща за един процес. ....Гледай само да не се изложиш. За пореден път......
-
julyanvonemona написа:Така е! Но за да не се изложа за пореден път, по мое мнение не ти си тази "качествена стока" и ако проследиш собствените си изявления в широката гама от "БГ-мама до "смученето на мозък""гагата" и пр. и пр.....(не мога всичко да помня мързелив човек съм- извини ме)и разбира се притежаваш елементарна интелигентност лесно ще се сетиш какво ме кара да мисля така, но явно това никога не те е интересувало.Melly написа:Доколкото ми е известно, някой беше ми казал, че си се хвалел, че си разполагаш с много "качествена" стока подходяща за един процес. ....Гледай само да не се изложиш. За пореден път......
Не си ти, който може да ми дава оценка за качество. А и много внимателно изследвам произхода на всяка препоръка дадена на мой клиент. Напълно съм спокойна. Дори и да се случи да се обърне към мен някой клиент по твоя препоръка (а такъв филм няма как да има поради несъвместимостта в ценностните ни системи), същият ще получи учтив отказ от мен. Бъркаш нещо понятията. Удряш в празното пространство. Казах ти, че те диагностирам от високо. И още нещо, за да ме разбираш правилно, с теб говоря ползвайки твоя речеви набор - както на теб ти харесва -хихихихиииииииии.
Стой далеч, и се наслаждавай на егото си. Без мен обаче. Отдавна почетена безинтересна книга си, която прашасва някъде из форума...
-
Melly написа:Не си ти, който може да ми дава оценка за качество...несъвместимостта в ценностните ни системи...диагностирам....Стой далеч, и се наслаждавай на егото си. Без мен обаче. ...
За себе си съм аз, а освен това непрекъснато от долу е написано "Аз определям какво е моя работа". Несъвместимостта в ценностните ни системи е очевидна и за мое удоволствие - реалност. Като за човек взел поправителните си изпити по български език с четворка правилната дума е "диагностицирам". Свръх всичко даже моят речеви набор се оказва за тебе недостатъчен да кажеш нещо смислено.Разбира се че ще стоя надалеч и ще се наслаждавам на егото си... Само надалеч иначе няма наслада!
-
Отворкоооооооо, не за твое, а за сведение на публиката пояснявам, че имам проблем с копчетата на клавиатурата - не винаги изстрелват натиснатата буква. А и нямам навик да препрочитам написаното - направо го изстрелвам.
Така че, хич не се бий в гърдите.
На правен език, такава грешка се обозначава с термина ЯФГ.
Така че, хич не се бий в гърдите.
На правен език, такава грешка се обозначава с термина ЯФГ.
-
julyanvonemona написа:an passant!
Как да те забрави човек, като не може да те запомни с нищо. Май искаше да кажеш, че пасуваш... Нищо де, може и така да се "преведе".
-
Да така се превежда! Това е единственият френски идиом който е останал от средното ми образование, но пък за да ти сипя още брашно у копанята за да ручаш когато ти е удобно ще ти кажа че за разлика от поправителните по български едзик с френския нещата се развиха до истинска трагедия. Аз съм вторият случай в живота на ВИАС от времето когато се е зовял "Политехника" до 1977 г.Който е презаписал цяла година заради неуспешно взимане на изпита по език. Френски разбира се!
-
julyanvonemona написа:Да така се превежда! Това е единственият френски идиом който е останал от средното ми образование, но пък за да ти сипя още брашно у копанята за да ручаш когато ти е удобно ще ти кажа че за разлика от поправителните по български едзик с френския нещата се развиха до истинска трагедия. Аз съм вторият случай в живота на ВИАС от времето когато се е зовял "Политехника" до 1977 г.Който е презаписал цяла година заради неуспешно взимане на изпита по език. Френски разбира се!
Мисля да приключа, като увековеча поредното ти признание. Забавлявах се. Достатъчно си поиграх с теб, като те подмятах насам-натам като парцалена кукла. Това не би могло да стане, ако не ми се навираше в ръцете, де. За днес - стига.
П.П. Ако не се стърпиш и продължиш, утре ще те почна отново - "с начале".
-
Сигурен съм че не знаеш какво е това, но и аз имам умора. За утре си оставям да ти обуя двата крака в един ботуш!Melly написа:"...с начале".
-
Уважаеми г-н Жулио,
Вие сте с големи възможности за внушения. Но като прочетох внимателно ЗУТ разбрах, че не сте прав. Преди всичко, постройките на допълнителното застрояване трябва да отговарят на определени критерии, които са дадени преди любимия Ви Чл. 149. И тогава съседът наистина става незаинтересувано лице, неговите интереси са защитени в цитираните преди 149 членове. Естествено, че при спазените негови интереси, съседът не е заинтересовано лице, няма защо да му се съобщава какви дворци или свинарници ще има в съседния двор.
Жалко, че архитектите прибягват до такива номера за печалби. По-долу някои подкрепи за прочит:
Раздел VII. От ЗУТ
Допълващо застрояване, огради (Загл. изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.).
Чл. 41(2) Когато допълващо застрояване не е предвидено с действащия подробен устройствен план, то се допуска от главния архитект на общината с виза за проучване и проектиране по чл. 140, ако постройките се застрояват свободно или допрени до сгради на основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с постройки на допълващо застрояване само между два урегулирани поземлени имота. Допуснатото застрояване се отразява служебно в действащия подробен устройствен план.
(3) По реда на ал. 2 не се допуска застрояване, с което се превишават зададените с подробния устройствен план устройствени показатели за съответния урегулиран поземлен имот.
Раздел VII. От ЗУТ
Чл. 42. (1) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройките на допълващото застрояване се разполагат свободно или допрени до основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с допълващо застрояване в съседен имот.
Чл. 44. (2) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) В градовете и във вилните зони постройки на допълващо застрояване за отглеждане на домашни животни могат да се изграждат по изключение само съобразно единен за зоната режим на ползване и застрояване, приет от съответния общински съвет.
Чл. 47 (2) Басейни, кладенци, чешми, септични ями и временни тоалетни се изграждат в урегулирания поземлен имот съобразно техническите и санитарно-хигиенните изисквания на разстояние не по-малко от 3 м от границите на имота.
Чл. 52. (1) Условията, при които се разрешават постройките, се вписват в одобрения инвестиционен проект и в разрешението за строеж.
Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) За издаденото разрешение за строеж от главния архитект на общината (района) или за отказа да се издаде такова разрешение се съобщава на заинтересуваните лица при условията и по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Вие сте с големи възможности за внушения. Но като прочетох внимателно ЗУТ разбрах, че не сте прав. Преди всичко, постройките на допълнителното застрояване трябва да отговарят на определени критерии, които са дадени преди любимия Ви Чл. 149. И тогава съседът наистина става незаинтересувано лице, неговите интереси са защитени в цитираните преди 149 членове. Естествено, че при спазените негови интереси, съседът не е заинтересовано лице, няма защо да му се съобщава какви дворци или свинарници ще има в съседния двор.
Жалко, че архитектите прибягват до такива номера за печалби. По-долу някои подкрепи за прочит:
Раздел VII. От ЗУТ
Чл. 41(2) Когато допълващо застрояване не е предвидено с действащия подробен устройствен план, то се допуска от главния архитект на общината с виза за проучване и проектиране по чл. 140, ако постройките се застрояват свободно или допрени до сгради на основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с постройки на допълващо застрояване само между два урегулирани поземлени имота. Допуснатото застрояване се отразява служебно в действащия подробен устройствен план.
(3) По реда на ал. 2 не се допуска застрояване, с което се превишават зададените с подробния устройствен план устройствени показатели за съответния урегулиран поземлен имот.
Раздел VII. От ЗУТ
Чл. 42. (1) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Постройките на допълващото застрояване се разполагат свободно или допрени до основното застрояване в урегулирания поземлен имот или свързано с допълващо застрояване в съседен имот.
Чл. 44. (2) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) В градовете и във вилните зони постройки на допълващо застрояване за отглеждане на домашни животни могат да се изграждат по изключение само съобразно единен за зоната режим на ползване и застрояване, приет от съответния общински съвет.
Чл. 47 (2) Басейни, кладенци, чешми, септични ями и временни тоалетни се изграждат в урегулирания поземлен имот съобразно техническите и санитарно-хигиенните изисквания на разстояние не по-малко от 3 м от границите на имота.
Чл. 52. (1) Условията, при които се разрешават постройките, се вписват в одобрения инвестиционен проект и в разрешението за строеж.
Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) За издаденото разрешение за строеж от главния архитект на общината (района) или за отказа да се издаде такова разрешение се съобщава на заинтересуваните лица при условията и по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
- linet
- Младши потребител
Радвам се на заключението Ви. Продължавайте да четете, кой знае може пък.....да Ви осени прозрение!"linet написа:Вие сте с големи възможности за внушения. Но като прочетох внимателно ЗУТ разбрах, че не сте прав.....
-
Жалко! А аз си мислех, че Коледа ни прави по-добри и толерантни!
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Жалко! А аз си мислех, че Коледа ни прави по-добри и толерантни!
И аз си мислех така........
-
Честита Новата 2015 година!
На уважавания от мен архитект ЖулиовонЕмона пожелавам здраве и творчески успехи ! Освен това - надявам се да поставите за решаване, като високопоставен архитект, въпросите от ЗУТ, които според Вас пораждат настоящи и бъдещи проблеми и грижи на обикновените хора като мене.
Линет
П.П. Изпитвам уважение за това, че се постарахте да отговаряте на въпросите ми. А на дискусия - като на дискусия.
На уважавания от мен архитект ЖулиовонЕмона пожелавам здраве и творчески успехи ! Освен това - надявам се да поставите за решаване, като високопоставен архитект, въпросите от ЗУТ, които според Вас пораждат настоящи и бъдещи проблеми и грижи на обикновените хора като мене.
Линет
П.П. Изпитвам уважение за това, че се постарахте да отговаряте на въпросите ми. А на дискусия - като на дискусия.
- linet
- Младши потребител
julyanvonemona написа:Радвам се на заключението Ви. Продължавайте да четете, кой знае може пък.....да Ви осени прозрение!"linet написа:Вие сте с големи възможности за внушения. Но като прочетох внимателно ЗУТ разбрах, че не сте прав.....
Уважаеми арх. julyanvonemon,
Прочетох едва днес отговора Ви на дългото ми писание. Може и да не съм права, но аз съм лаик в материята, така че дори не мога да преценя дали иронията Ви е уместна; или скрива нещо ?
Да не би пък Вие да сте архитектът, който си играе с мен и моите интереси? Все пак форумът е анонимен.
Линет
- linet
- Младши потребител
Е и да съм аз, какво бихте могла да ми направите? Я помислете не е ли това същността на познанието към което се стремите във връзка с Вашия казус?linet написа:....Да не би пък Вие да сте архитектът, който си играе с мен и моите интереси? Все пак форумът е анонимен.
Линет
-
Благодаря за вниманието. Форумът не дава възможности дори за порицание. Интересуват ме по-скоро хора с мнения, съвпадащи с моето. Но досега, освен Melly, (е, а в личните съобщения и Вие порицахте практиката), друг архитект не е изявил желание да признае ползването на "ключа". А според мене този начин на печалба е присъщ на хитри, добре окопани и лишени от талант и/или честни възможности за просперитет "архитекти". А аз имах много добри впечатления от архитекта на моята община, както и от съсловието Ви. Самият "ключ" е от много слаб материал, чуплив е. Но за съжаление и местните власти, съдът и прокуратурата, ми изглеждат подкупни.
- linet
- Младши потребител
92 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|