Ти да си здрава Melly!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 04:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незаконна ли е временна постройка с издадена виза
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
53 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: незаконна ли е временна постройка с издадена виза
Сградата не е точно сграда.Това е къщичка около 18 кв.м. и никога не съм искал акт 16.Не е масивна т.е не ес тухли или блокчета а може да се каже паянтова/макар и не точно/ Не смятам и да искам.Двора е съсобствен с другото семейство и сме се"поделили"....виртуално. Тоест всеки си ползва негова заплюта част както си иска.Съсобственика например си гледа домати и краставици.Не разбирам защо ще ми трябва акт 16 след като мисля,че по закон/само си мисля/ имам право да си направя допълнителна постройка за работилница,за склад,за гараж и т.н.т Но пак казвам,не съм специалист и за това се обърнах към всички ви за съвет и евентуално съдействие.
Оставам с уважения и поздрави към всички
- kakulyarka
- Нов потребител
kakulyarka написа:Сградата не е точно сграда.
Това е къщичка около 18 кв.м. и никога не съм искал акт 16. Не смятам и да искам.
Не е масивна, т.е. не е с тухли или блокчета, а може да се каже паянтова (макар и не точно).
Дворът е съсобствен с другото семейство и сме се "поделили" ... виртуално. Тоест, всеки си ползва негова заплюта част, както си иска. Съсобственикът например си гледа домати и краставици.
Не разбирам защо ще ми трябва акт 16 след като мисля,че по закон (само си мисля) имам право да си направя допълнителна постройка за работилница, за склад, за гараж и т.н.т ...
1. Имате ли възможност поне една снимка на къщурката да качите?
2. Подчертаното в червено тринитротолуол ли означава. Ако е така - да, може да свърши работа по отношение къщичката, ако не четете, какво пише, и правите, каквото мислите.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
kakulyarka написа:.............................
И аз оставам с уважение към тебе kakulyarka. Добре я подкара така "на час по лъжичка", само че аз лично "неам нерви!"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
kakulyarka написа:Ще ви помоля най-учтиво да ми обясните кое как да направя,че да се преборя с тия изедници от ЧЕЗ,и други подобни чиновници.
Ако се замислите - исканията на "изедниците" от ЧЕЗ са съвсем основателни. Вие им представяте една виза за проектиране (по чл. 120 (1), или (4) от отменения ППЗТСУ, вероятно), от която няма как да стане ясно дали постройката изобщо съществува в реалността. Няма я в документите Ви за собственост, а това, че фигурира в някаква скица от 2003 г. нищо не значи (за един терен в София бяха надлежно заснети и отразени в кадастъра даже и незнайно от кого оставени там строителни фургони, означени като паянтови постройки). Съгласуванията с ХЕИ и пожарна с двадесет годишна давност също не помагат.
Затова, както вече Ви посъветваха - снабдете се с удостоверение за търпимост от общината. Може и да свърши работа пред ЧЕЗ, макар че би следвало да си оправите и проблема със собствеността - чрез признаване на давностно владение върху постройката, например.
-
vdggbg - Активен потребител
Благодаря ви отново на всички! Ще си отида при адвокат с документите с които разполагам пък той ще каже.Коментарите и съветите които ми дадоха само ми объркаха главата и макар,че сигурно са професионални с тези членове и прочее ми е сложно.Най-добре да си платя консултацийка и...така.Сайта е чудесен,хората които се включват със съвети и коментари също.Добре е,че ви има ! Оставам с благодарности и поздрави към всички включили се в моя загубен казус !
- kakulyarka
- Нов потребител
+1
Бих Ви препоръчал да потърсите тактичен начин адвокатът да прочете написаното тук, по темата.
Бих Ви препоръчал да потърсите тактичен начин адвокатът да прочете написаното тук, по темата.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Да,разбира се!Ще опитам деликатно пък той ще прецени. Благодаря още веднъж !
- kakulyarka
- Нов потребител
Желая Ви успех - ако тръгнете по адвокати, ще Ви е необходимо. Малко е като руска рулетка - Вие може и да не ме разберете, отначало, но някои тук ще ме разберат.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:Желая Ви успех - ако тръгнете по адвокати, ще Ви е необходимо. Малко е като руска рулетка - Вие може и да не ме разберете, отначало, но някои тук ще ме разберат.
Повечето тук сме напълно на ясно че качествения адвокат е ядрено оръжие в ръцете на този който случи на такъв. Макар и да се повтарям отново ще заявя, че попадането на такъв и избора, да му окажеш доверие, си е една от най-сложните житейски задачи, когато се наложи да я решаваш. Няма готови рецепти нито утвърдена технология за разпознаването му всред мащабното количество треторазрядници. Неприятното е, когато го виждаш че полага усилия да ти помогне, но поради липса на интелигентен потенциал, само те набутва още повече. Още по-неприятното е когато го прави съзнателно, с оглед да му заплащаш празните ходове! Затова единствената преценка, като човек непознаващ материята с която се сблъскваш и на която можеш да се опреш е преценката за това дали адвокатът е стойностен(а) като личност, но и това може да бъде манкирано. Затова, адвокатът, като всяка една друга стока трябва да се оглежда от всякъде. Например фактът, че Melly има навика да се произнася "от последна инстанция", може да ме дразни, но аз не бих могъл да кажа лошо за нея като адвокат, защото нямам представа за конкретният и потенциал на интелигентна или не личност, а на "казал - рекъл" не обичам да се доверявам!
Добро впечатление ми прави опитът и да внуши на аудиторията, че адвокатът априори е житейски стратег на който по дефиниция следва да имаш доверие. Ако не друго - подобна позиция манифестира съпричастност към гилдията и професията, което е една стойностна характеристика! Всъщност в този форум тя непрекъснато го прави, в което няма лошо, но пък никой не е казал, че нямаме право на опити "да сложим прът в колелото на историята". Като цяло такова занимание, освен като опитен полигон за изпитание на методи за въздействие едва ли има някакво по-голямо значение! Трябва да и се признае също така че внимателно и в дълбочина следи развитието в мисленето на всеки един от форумците и разполага със застрашаващо количество фактология по отношение всеки един от нас, но точно тук желая да и обясня, че "голата жена не е интересна"! Интересно е желанието на жената да се разсъблече или не! Моля модератора още веднъж да прости това ми изказване, но пък в един форум за юристи не следва да се пренебрегва темата "адвокат"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
53 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|