начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Общинска ограда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общинска ограда

Мнениеот nikolov1 » 10 Мар 2019, 19:09

Здравейте, смятам да закупя парцел, който е с лека денивелация. В лицевата си част към улицата има изградена бетонна стена, може би към 2м. висока, от общината, за да се спре пропадането на пътя. Върху тази стена има и закрепена ограда, която пази някой да не падне в дворното място. Прилагам и снимка, на която може да се види какво имам предвид.

Въпросът ми е, как ще влизам в имота ако единствената ми страна към улицата е блокирана с ограда. От другите 3 страни имам съседи.

Благодаря.

Снимката е направена от улицата. Имота се намира зад оградата в ляво, която е около 2 м. висока.
Натисни на линка, за да я видиш в цял размер.
http://prikachi.com/images/894/9520894r.png
Изображение
nikolov1
Нов потребител

Re: Общинска ограда

Мнениеот swenstyle » 12 Мар 2019, 11:00

Вариант 1: отивате при главния архитект със скица на имота и тая снимка и казвате че искате да си построите до подпорната стена сграда, като покрива и ще е плоча върху която ще си паркирате колите, над тях може да е навес или направо да си има втори етаж. и като паркирате си правите стъпала за слизане в имота (за хора)
вариант 2: правите площадка, от нея успоредно на пътя рампа с наклон не повече от 15% за да слизате с автомобил долу, под рампата пак може да са някакви помещения, хубаво е и да има и стълба, защтоо 15% си е стръмно особено след като минете 60 години.

общо взето питате на какво разстояние от подпорната стена можете да строите, и какви еркери можете да правите в посока на стената.
подпорната стена най вероятно е с фундамент изцяло под тротоара и под улицата, така че вие да си правите вашия фундамент максимално близо.

https://imgur.com/a/i5gTdxU
swenstyle
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация