начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Разрешение за строеж от съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение за строеж от съседи

Мнениеот jessi_16 » 06 Мар 2019, 13:46

Здравейте,
Съседът ми иска да строй ограда тип- подпорна стена и сграда с рамер 60 кв. м. и височина 3,9 м на границата с наш имот. Иска да си дам съгласието без да съм видяла скица. В декларацията със съгласието са описани само горепосочените размерите на сградата, без размерите на оградата. След получаване на разрешение за строеж, ще мога ли да пак да обжалвам след като съм си дала вече съгласието?
jessi_16
Нов потребител

Re: Разрешение за строеж от съседи

Мнениеот swenstyle » 08 Мар 2019, 12:49

Все пак теоретично височината на оградата се ограничава от чл. 48 на ЗУТ, не от вашето съгласие. Практически, ако не сте в добри отношения или просто си е селяндур, той ще си я направи колкото си висока иска и ще се тръгне по едни жалби, дела...

"ограда тип подпорна стена" - вие в по ниския имот ли сте? Кой е от север и кой от юг? Там където ще се строи сградата странична граница ли е или дъно на имота? Сградата и оградата на една и съща граница ли са? Ако той строи на граница, автоматично означава че и вие можете да си построите "огледална" постройка, това вписано ли е в споразумението?
swenstyle
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация