начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Въпрос за адресна регистрация и "студио"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за адресна регистрация и "студио"

Мнениеот lordbolton » 23 Сеп 2015, 12:29

Здравейте, интересува ме някой може ли да даде акъл по следния казус:

При опит за регистриране по постоянен адрес в общината на собственик на "студио", служителката казва, че в такъв вид имот не може да се регистрира адресно. Трябвало да се говори с друга служителка и евентуално да се издавало някакво удостоверение,че се ползвало с жилищна цел и не-знам си-какво. Какво по-точно се има предвид с тази позиция? Сградата се води "студентско общежитие" и почти всички жилища в нея са от типа "студио". Понеже е изисквано само копие от нотариален акт за регистрацията, не е показвано копие от Акт 16 (доколкото той май е за цялата сграда и не би трябвало да играе тук) - това би ли променило констатацията, или възражението е за самия тип имот?

Доколкото ми е известно, при престой над 30 дни в годината в определена община, е необходима адресна регистрация - поне по настоящ адрес - и глобата била 50-300лв. Как се установява това - т.е. че лицето е вече 31 дни в съответната община? При проверка на самоличност от полиция на улицата, това не е ясно - кой следи за тези неща и как ги установява? При наличие на трудов договор ли се допуска такъв престой, или как се случва?

Благодаря предварително на отговорилите по темата!
lordbolton
Нов потребител

Re: Въпрос за адресна регистрация и "студио"

Мнениеот julyanvonemona » 23 Сеп 2015, 17:28

"Студио не е и никога не е било нормативно понятие нито по отменения ЗТСУ нито по действащия ЗУТ. Защо, кой и как е вписал в документите за собственост понятието "студио", не мога да знам. Още по малко мога да знам, какво общо има всичко това с адресната регистрация.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация