начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Отваряне на пицария в партерно помещение?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отваряне на пицария в партерно помещение?

Мнениеот hyankov » 17 Сеп 2015, 23:28

Здравейте,

Преди да пиша тук доста порових чрез Google, но без резултат. Надявам се на ясен отговор.

В блока ни (5+ етажа) има обосбени партерни помещения, предназначени за магазинчета и т.н. В едно от тях се канят да отворят 'пица на парче'/'закусвалня'. Това би ми причинило огромно неодобство, поради миризмата която ще се разнася (точно над него съм) и ред други причини.

Въпроса ми е - жителите във входа имат ли някаква дума в цялата работа? Законно ли е, наемателите на партерното помещение какви условия трябва да задоволят за да им се издаде такова разрешение? Най-откровено казано, какво мога да направя за да предотвратя у дома да ми мерише на пица по 24 часа?

Поздрави
hyankov
Нов потребител

Re: Отваряне на пицария в партерно помещение?

Мнениеот vdggbg » 22 Сеп 2015, 17:31

По принцип - при промяна на предназначението на нежилищни помещения в сгради в режим на ЕС не се изисква съгласие - при условие, че "не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване". За замърсяване посредством миризми няма определена норма, за съжаление - въпрос на вкус и мирис, дето се вика.
Ако ще пекат пици, сигурно ще трябва някаква вентилация - тя, евентуално, ще трябва да премине външно по фасадата - тоест, да "измени" (поне визуално) обща част на сградата - дали ще е "съществено", или не - въпрос с повишена трудност.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация