начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Покупка на ателие за живеене

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на ателие за живеене

Мнениеот poli82 » 19 Авг 2015, 09:27

Здравейте,
Предстои ми покупка на ателие с цел за живеене. Има регистрация в общината, има битов ток, има гараж, но е с изцяло североизточно изложение. Да очаквам ли в бъдеще правни проблеми понеже ще живея там? Мога ли да сменя статута сред покупката?
poli82
Нов потребител

Re: Покупка на ателие за живеене

Мнениеот borovinka » 19 Авг 2015, 10:31

poli82 написа:Здравейте,
Предстои ми покупка на ателие с цел за живеене. Честито. Има регистрация в общината, има битов ток, има гараж, но е с изцяло североизточно изложение. Това не е проблем. Да очаквам ли в бъдеще правни проблеми понеже ще живея там? Нали ще бъдете собственик? Какви проблеми може да прави общината според вас? Данъчната оценка ще ви е височка, респ. данък сгради и такса смет също, защото не се води жилищен имот, но няма как. Мога ли да сменя статута сред покупката? Не може.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот poli82 » 19 Авг 2015, 11:46

А при проверка от ДНСК, могат ли да ми забранят да живея там?
Благодаря!
poli82
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 19 Авг 2015, 14:20

Нали ще бъдете собственик? Никой не може да ви пречи да ползвате собствеността си.
От ДНСК си имат далеч по-сериозни проблеми от това да проверяват дали стоите постоянно в ателието си и "живеете" там или ходите от време на време, за да рисувате, примерно. Или да пишете новия си роман, или да бродирате възглавнички с бод зад игла....
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот poli82 » 19 Авг 2015, 14:50

Много благодаря!
poli82
Нов потребител

Мнениеот promi » 19 Авг 2015, 15:39

за живеене няма да имащ проблеми ,но не се лъжи да го купуваш...Цял живот ще плащаш промишлен ток......просто е такъв закона ,а за да стане апартамента ,-апартамент според новото законодателство трябва мисля да има гараж за кола.....
promi
Младши потребител

Мнениеот poli82 » 19 Авг 2015, 17:23

Здравейте,
Реално партидата е за битов ток.
poli82
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Авг 2015, 22:21

borovinka хем си права хем не съвсем.Истина е че никой няма да се занимава но занимае ли се някой и то точно от ДНСК на poli82 ще и се стъжни живота!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 20 Авг 2015, 13:09

poli82 написа:Здравейте,
Предстои ми покупка на ателие с цел за живеене.... но е с изцяло североизточно изложение.....

Не знам дали си давате реална сметка какво точно означава това? Цял живот в нито една от стаите няма да влезе слънчев лъч!
Изображение
bgarch
Потребител

Назад към Строителство и регулация