начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Строеж на беседка пред къщата ми

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строеж на беседка пред къщата ми

Мнениеот vladtina » 11 Юни 2014, 19:14

Здравейте моля да ми помогнете със съвет. ,какви мерки да предприема.
Живея в кооперация и пред нея има гора която е на горското, а мой те съседи в момента там почнаха
строеж на пейки и маси,доколкото разбрах че щяло беседка да стане.Ако е така тя е точно пред терасата която граничи на 10 метра от строежа им.За което значи че по цял ден и вечер ще ги слушам и ще има пиянски нощи.
Имат ли право на този строеж,също така към общината ли да подам оплакване да спре този строеж.
изисква ли се разрешение да имат от горското или общината.
Благодаря предварително
vladtina
Младши потребител

Re: Строеж на беседка пред къщата ми

Мнениеот julyanvonemona » 12 Юни 2014, 16:19

vladtina написа:Имат ли право на този строеж....

Щом се касае за имот на горското питайте областният управител дали пък той самият не е отстъпил право на строеж на тези хубостници или пък кой знае, може да ги е наел като работници за изпълнение на някакво дРъжавно мероприятие. Ама побързате предстоят избори, съответно - ново правителство. Обичайно е то да назначи нови областни управители. :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 12 Юни 2014, 19:58

Ако това наистина е гора, т.е. горски фонд, със сигурност 99,99% строителството е незаконно. Оставям 0,01% възможност да са изпълнени изискванията на Закона за горите и наредбите за неговото прилагане по отношение на застрояването в тях. Само който не извървявал този път не знае за какво става дума, а който го е извървявал едва ли би дал и тези 0,01%, които аз великодушно давам. :lol:
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Юни 2014, 20:24

За беседка в горски фонд ... не бих заложил на толкова много проценти, БГ Арх. По-скоро обратните квоти :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vladtina » 13 Юни 2014, 01:36

Здравейте
Мерси за съветите и поясненията,но за момента явно решиха само дървена маса със заобикалящи пейки да сътворят.Май няма да се стигне до беседка,за което си мисля че нищо не може да се направи.
Днес им беше откриването на масата със пейките,гледам че и токов кабел си мъкнат така че явно футболното първенство там ще се изкара в компанията на викове и бира.
А сега при това положение само полицията ли мога да съзирам при късен час,или също така общината че е направена маса със пейки. От една страна ми се струва че маса със пейки няма да има нищо лошо,но това всеки ден да са пред терасата ми на кой да се оплача
vladtina
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Юни 2014, 07:37

Може да се присъедините към тях.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Юни 2014, 09:53

vladtina написа:....А сега при това положение само полицията ли мога да съзирам...
Щом съзрете полицията повикайте я и тя да гледа световното :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация