начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Мнениеот vterzieva » 19 Окт 2012, 21:24

Здравейте,
В момента търся помещение под наем за откриване на бистро, но двата обекта на които съм се спряла са със статут на магазин.
Моля за помощ със съвет и компетентно мнение колко време и каква е процедурата/ стъпките за смяна на статута, има ли вратички в закона за да не се окаже че ще наема помещение на което ще ми тече наем а няма да мога да го ползвам.
Предварително благодаря.
vterzieva
Нов потребител

Re: Смяна на статут на магазин в заведение за бързо хранене

Мнениеот emilgrigorov » 19 Окт 2012, 21:34

Проекти по Арх, Технология, конструкции, Ел, ВиК, ОВК, ПБЗ, ПБ, евентуално и още. Одобряване, Разрешение за строеж, въвеждане в експлоатация.
Време - 4-7 месеца.
Пари - 3000-5000 само за проекти, документи и такси.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот spoocky » 30 Яну 2013, 14:56

Привет,
Първо да се извиня, но за да не отварям нова тема ще ползвам тази. ( ако е проблем моля да се премести в нужното място , Благодаря )

Второ: Да обясня с 2 думи:
1. в момента имам обект ( общински ) , на който е записана фирмата на тъста ми, в която в момента се продава скара ( не се води по документи производство ),
2. той е дал част от помещението на друга ф-рма , в която се произвеждат тестени изделия ( закуски - баници )
3. сега искам аз да се захвана с баниците и ме интересува какви допълнителни документи мога да добавя само към съществуващите или е нужно да се вадят 2 пъти.
4. Какво друго като информация трябва да знам ако нещо пропускам!
spoocky
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Яну 2013, 19:44

Баниците, които се "произвеждат" в този обект - само там ли се продават, или се доставят на други търговци? В първия случай става въпрос за обект, търгуващ с храни (заведение за обществено хранене), а във втория - за обект, произвеждащ храни. Има разлика в необходимия набор документи.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Яну 2013, 21:24

Леле :)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Яну 2013, 22:14

emilgrigorov написа:Леле :)

Пак ли? Да не сте ял развалени маслини? :D Или пък - откакто си замина Памела, не сте на себе си?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот spoocky » 07 Фев 2013, 17:52

Извинявам се за късният отговор. В момента се произвеждат там, и тъй като и аз знам, че ми е нужен смяна на статута на заведението, затова питам. Искам да се произвеждат на място :)
spoocky
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Фев 2013, 18:10

Ако става въпрос за смяна на асортимента от скара на баници - това не е промяна на статут, каквото и да значи това. Ако става въпрос за разширяване на асортимента на съществуващо, законно построено и въведено в експлоатация по съответния ред заведение за обществено хранене - това става с издаване на съответния документ от Агенцията по безопасност на храните. Тук http://babh.government.bg/bg/examples-food-control.html пише всичко.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот ivan_mindov » 08 Фев 2013, 18:01

Здравейте и аз имам подобен казус от обект, регистриран като магазин или интернет зала, как мога да продавам и произвеждам закуски. трябва ли пак смяна на предназначение
ivan_mindov
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 08 Фев 2013, 18:19

ivan_mindov написа:Здравейте и аз имам подобен казус от обект, регистриран като магазин или интернет зала, как мога да продавам и произвеждам закуски. трябва ли пак смяна на предназначение

Трябва, няма как. Кодовете, представляващи основни кадастрални данни, за тези обекти са различни.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот vlad12345 » 06 Апр 2013, 21:21

Здравейте, пиша с молба да отделите 5 минути, за да участвате в проучване, което е с учебна, нестопанска цел. По-надолу е линка към въпросника , който се състои от 10-на въпроса.Темата на проучването е ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ, а КРАЙНИЯТ СРОК за участие до 14.04.2013.Предварително ВИ благодаря за отделеното време.
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=BANKS
vlad12345
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Авг 2013, 12:29

До потребител niele - моля, включете си опцията за получаване на лични съобщения от потребителския панел, ако желаете да получавате такива.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот niele » 25 Мар 2014, 20:46

Здравейте vdggbg,

Благодаря Ви, но не мога да намеря къде да променя настройката.
niele
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 26 Мар 2014, 18:42

Съвсем простичко е - от потребителския панел, меню "Настройки" - точно под никнейма Ви в горната част на страницата.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация