начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Мнениеот jammer » 28 Яну 2014, 17:52

Привет.
Собственик съм на имот 1700м2 попадащ в зона ТЗВ за озеленяване и през него минава високо напрежение в единия край. Въпроса ми са два:
Възможно ли е да поставя временна постройка от 120-150м2 на парцела ?
Ако не, как може да се оползатвори този имот, за да не е пълна загубата му ?

Благодаря предварително.
jammer
Нов потребител

Re: Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2014, 10:01

jammer написа:....Възможно ли е да поставя временна постройка от 120-150м2 на парцела?....

Така зададен въпроса Ви е некоректен. Вие не можите да поставите каквато и да е постройка защото постройката е нещо което си строи а не се поставя. За справка вижте чл.чл.49 и 50 ЗУТ и чл.56 с.з. съгласно който можете да поставите посочените там неща
Иначе ако Ви устройва, в ТЗВ можете да построите нещо от регламентираните по чл.12 ЗУЗСО обекти.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2014, 10:31

Макар за озеленяване този парцел има градоустройствени показатели и в тях е посочена и плътността, т.е. площа, която можете да застроите, а за преместваеми съоръжения трябва да проверите в общината.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jammer » 29 Яну 2014, 12:53

Много ви благодаря за отговорите!
Използвах термина поставяне защото видях, че се изпозва и в други теми относно временни постройки.
jammer
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2014, 18:33

jammer написа:Използвах термина поставяне защото видях, че се изпозва и в други теми относно временни постройки.
Възможно е но закона категорично детерминира тези две понятия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация