Здравейте,
Такаааа, не знам от къде да започна... Някъде в началото на 90-те години съседа започва незаконно строителство (на линия на оградата между двата имота), възползвайки се от момент в който се провеждат избори и в община Банско няма никой. За няколко дни, без виза, разрешително, линия за строеж и без каквито и да било други документи отлива колони и плоча без да прави изкоп за основа. Плочата и клоните са на височина около 3,5 метра като твърди че това ще бъде гараж... Родителите ми тогава пускат жалба до общината без никакъв ефект. Не знам защо, но тогава не потърсили други институции за помощ, може би заради многократните заплахи за саморазправа от страна на съседа. Както и да е, но нещата останали така в продължение на няколко месеца, след което въпросния съсед разтоварил няколко палета тухли върху плочата. Тогава на родителите ми им станало ясно, че това няма да бъде гараж . Сезирали общината, дигнало се страшен шум, събрали се съседи, служители от ТСУ към община Банско, карали се, като въпросните служители явно защитавали съседа, дошла и полиция която спряла строежа. За съжаление родителите ми не си спомнят как точно са спрели строежа ( били опънали въже, канап или някаква лента). Заплахи отново имало, но нещата се поуталожили отново, докато той не започнал да си зида стените на плочата, от общината не предприели нищо и той си стигнал до покрива. Без каквато и да било намеса от страна на общинската администрация, той си се нанесъл в новопостроената си къща и така до миналата година, когато съседа разваля покрива и запоява да дига трети етаж... Забравих да спомена, че някъде след като построява къщата общината прави нов ПУП за квартала, с който се разрешава строителство на калкан, но подчертавам след като той вече е построил къщата. Родителите не са се подписвали на този ПУП и даже имат жалба до общината, но за съжаление тази жалба не можем да я намерим.
Миналата година, когато виждат, че ще се строи отново отиват до общината, но когато отиват в техническа служба, от там се обаждат директно на съседа, че ще се пуска жалба срещу него и в момента когато баща ми излиза от общината съседа напада 68 годишният ми баща пред погледа на десетки граждани, охранителните камери на общината, охраната на общината, заместник кметове, техническа служба всичките излезли на прозорците да гледат сеир . В резултат на нападението, баща ми е със счупен нос...
ПУП-а е за строителство на калкан, което според мен означава, че на въпросната сграда не може да й висят гредите върху двора ни..
Съжалявам за обстойния разказ, но съм се стремил да бъда максимално изчерпателен и в същото време кратък.
И те така...
Моля за помощ!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незаконно строителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: незаконно строителство
Надявах се тук да намеря някой...
- rovingtwins
- Нов потребител
Re: незаконно строителство
В този форум има достатъчно количество адвокати и ако някой от тях наистина счита че Вашият проблем си струва усилията, ще намери начин да се свърже с Вас. Аз emilgrigorov vdgg, и bgarch не сме!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|