- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Узаконяване на вече готова пристройка към къща
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Узаконяване на вече готова пристройка към къща
Интересува ме дали е възможно да се узакони току що построена пристройка към къща в село.
- kozaliev
- Нов потребител
Re: Узаконяване на вече готова пристройка към къща
Ако пристройката е без строителни книжа - не!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Не няма никакви документи. И все пак ми се иска да има някаква врътка. То на село всички си строят без документи и не е имало случай да бутнат на някого нещо.
- kozaliev
- Нов потребител
Твърдя че врътка няма! Но нали знаете какво казало циганчето по повод новозакупения от най-големия му брат пуловер - "Бате, ако те не фанат купи един и не мен!"
-
Единствената наукообразна "врътка", която ми идва наум, е да поискате с днешна дата разрешение за строеж по чл. 147 (1), т. 1 от ЗУТ - "на село" това може и да мине - доста дълго е тук да обяснявам защо и как.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:Единствената наукообразна "врътка", която ми идва наум, е да поискате с днешна дата разрешение за строеж по чл. 147 (1), т. 1 от ЗУТ - "на село" това може и да мине - доста дълго е тук да обяснявам защо и как.
Това дето колегата го сочи за "врътка" е класически пример за малкото циганче и големия му брат.
.
-
Да е дълго да е дълго, колко да е дълго ?
Пристройката е построена върху гараж, който също беше незаконен но преди известно време ми се наложи да вадя скица от общината за същия имот и се оказа, че трябва имота да се измери наново понеже попадал под текста на някакъв си параграф 8 от закона и т.н. След като платих около 300 лв. на фирмата, която измерва от общината ми издадоха скица със всички сгради, които преди това не съществуваха на скицата, вкл. и съответния гараж върху който е пристрийката.
Та от всичко до тук си мисля дали не може да се излезне с "номера",че пристройката е започната преди години и чак сега е довършена.
Пристройката е построена върху гараж, който също беше незаконен но преди известно време ми се наложи да вадя скица от общината за същия имот и се оказа, че трябва имота да се измери наново понеже попадал под текста на някакъв си параграф 8 от закона и т.н. След като платих около 300 лв. на фирмата, която измерва от общината ми издадоха скица със всички сгради, които преди това не съществуваха на скицата, вкл. и съответния гараж върху който е пристрийката.
Та от всичко до тук си мисля дали не може да се излезне с "номера",че пристройката е започната преди години и чак сега е довършена.
- kozaliev
- Нов потребител
Днес излезе проект за трети пакет от мерки за намаляване на регулаторната тежест. Има и текстове, които касаят Вашия случай.
От една страна, с допълнителните възножности по отношетие строежи в режим на търпимост, от друга - с узаконяванията.
Вариантът на Клепоушко също работи.
Погледнете в "Обсъждане на Законопроекти" тук, във форума.
От една страна, с допълнителните възножности по отношетие строежи в режим на търпимост, от друга - с узаконяванията.
Вариантът на Клепоушко също работи.
Погледнете в "Обсъждане на Законопроекти" тук, във форума.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
С оглед доказване времето за извършване на даден строеж могат да се привлекат неочаквани за Вас напълно изпълними методи включително и правене на спектрален и химически анализ на продуктите вложени в строителството. По времето на соца , с оглед доказване едно незаконно строителство, вбесената държава в лицето на един зам. министър прибягна и до това (за тези които помнят ставаше въпрос за уточняване на дата относима към §2 от ПРЗ на отменения ЗТСУ). Демократичната държава също може да се вбеси и то не по-малко ефективно, така че приказката за циганчето и "закупеният" от брат му пуловер продължава да е в сила.kozaliev написа:Да е дълго да е дълго, колко да е дълго ?
-
Попрочетох този член от закона, но ми се стори че май става вапрос по-скоро за селскостопански построики.
- kozaliev
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|