начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Незаконен ресторант ни трови живота!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконен ресторант ни трови живота!!!

Мнениеот ivelev » 01 Юли 2013, 08:57

Здравейте!
Живея в кв.Овча купел 1 срещу циганската махала Факултета. От няколко седмици почти ежедневно от махалата се чува много силна музика(чалга и кючеци), която продължава докато не дойдат полицаи от 3-то районно(което се случва около 0-1 ч. праз ноща)и на другия ден сценарият се повтаря.Поради тази причина реших да проуча от къде идва музиката и се оказа, че идва от новопостроен ресторант и басейн към него, които са най предпочитаното място за празнуване на сватби и рождени дни на по-заможните цигани.След проверка в кадастъра се оказа. че заведението е абсолютно незаконно и никой не знаеше кога и как се е появило.Успях да открия точната номерация на имота, тъй като там няма улица и адрес, а на всичкото отгоре в устройствената зона този имот се намира върху зелени площи.Забелязах,че около въпросното заведение се строят още няколко незаконни къщи видимо на доста заможни цигани, така че се появява нещо като нов квартал.
Въпросът ми е - има ли земна сила, която може да затвори или разруши въпросното заведение!

Номера на имота върху който е построен ресторанта е :
Поземлен имот № 68134.1111.116
(стар номер - кадастрален лист 377, имот 303)
ivelev
Нов потребител

Re: Незаконен ресторант ни трови живота!!!

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юли 2013, 10:01

Кадастралния лист №377 няма отношение към незаконния строеж. Ако в дейстителност наистина е незаконен направете възражение пред органа по чл.225а ЗУТ, пък ако се окаже че обектът не е от негова компетентност той служебно да го придвижи пред органа по чл.225 (1)ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivelev » 02 Юли 2013, 07:56

Пред кой орган ? Може ли сигнала да е анонимен ?
Тава са снимки на парцела и ресторанта:
http://ivelev.snimka.bg/other/restorant.761955.30895679
http://ivelev.snimka.bg/other/restorant.761955.30895678
ivelev
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юли 2013, 08:33

Органът по чл.225а ЗУТ е кмета на общината. За голямо щастие на целокупния български народ обаче, още на Априлския пленум на някогашния ЦК на БКП се взе решение на анонимни жалби и сигнали да не се обръща внимание. От тогава до днес това е неизменна практика независимо от това че комунизма застина във пространствено-времевия континуум. На съвременен език казано, по анонимни жалби и сигнали не се открива производство. Снимките на парцела и ресторанта не ме интересуват защото аз съм на 400 км. от това място.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vasilis40 » 30 Ное 2013, 20:15

искам да попитам господина които се оплаква на колко метра живее от този ресторант и чува тази музика защо не пише че ромите ги биат и неги пускат никаде а овче купел е далече на 1км от ресторанта всичко е лъжа от ваша страна няматели друга работа и се занимавате с невини хора до вас е наи блискиа ресторант либекс ако искате да знаете от кьде ви тровият живота
vasilis40
Нов потребител

Мнениеот vasilis40 » 30 Ное 2013, 20:21

сега слет като ресторанта не работи кои ви трови живота вие сам сиго тровите
vasilis40
Нов потребител

Re:

Мнениеот julyanvonemona » 01 Дек 2013, 11:35

vasilis40 написа:сега слет като ресторанта не работи кои ви трови живота вие сам сиго тровите

Ех vasilis40, нали требе екшън да има. Не бъдете толкова придирчив!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Дек 2013, 12:50

Дай аз ще ти подпиша жалбата, всеки производител на шум трябва да се изтребва на мига. Като се обаждаш на 112 те изплащат патрулка, тази патрулка трябва да направи протокол, без този протокол няма смисъл да ходи. След като направят протокола са длъжни да го изпратят на кварталния, а той от своя страна да ги предупреди и съответно наложи глоба. При наличие на портокол и преписка може да пуснете иск срещу СО и МВР за да се задействат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Дек 2013, 20:44

ivanov_p написа:Дай аз ще ти подпиша жалбата, всеки производител на шум трябва да се изтребва на мига. Като се обаждаш на 112 те изплащат патрулка, тази патрулка трябва да направи протокол, без този протокол няма смисъл да ходи. След като направят протокола са длъжни да го изпратят на кварталния, а той от своя страна да ги предупреди и съответно наложи глоба. При наличие на портокол и преписка може да пуснете иск срещу СО и МВР за да се задействат.

Правилно! Харесва ми Вашето отношение. Най- много за начина по който можете да впрегнете органите на МВРда свършат и те нещо. Тъй де, да си заслужат заплатите, а не да се занимават с високопарни приказки за организираната престъпност
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 01 Дек 2013, 23:43

Организираната престъпност е следствие на дребните нарушения1 останали ненаказани. В основата на наказателната превенция са думите на старшината, че от незакопчаното копче до отцеубийството има една крачка.Искаш ли да ликвидираш престъпността започваш с глоби за пешеходци, за шум, младежки и ученически изцепки.
Няколко стотин или хиляди човека всяка вечер са тормозени от този ресторант, а не от банда фалшификатори на банкноти. Тази банда нямаше и да я има, ако участниците в нея бяха санкционирани още при първият си ученически бой, за тупурдията която са вдигнали в кооперацията всяка събота и ако бяха научили, че всяка постъпка в живота има значение и поражда последствия.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Дек 2013, 00:10

ivanov_p написа:Организираната престъпност е следствие на дребните нарушения1 останали ненаказани. В основата на наказателната превенция са думите на старшината, че от незакопчаното копче до отцеубийството има една крачка.Искаш ли да ликвидираш престъпността започваш с глоби за пешеходци, за шум, младежки и ученически изцепки.
Няколко стотин или хиляди човека всяка вечер са тормозени от този ресторант, а не от банда фалшификатори на банкноти. Тази банда нямаше и да я има, ако участниците в нея бяха санкционирани още при първият си ученически бой, за тупурдията която са вдигнали в кооперацията всяка събота и ако бяха научили, че всяка постъпка в живота има значение и поражда последствия.

Нямам нищо против идеята Ви да се обръща внимание на всяка постъпка на хората и да се създава чувство за отговорност у всеки още в най - ранна детска възраст, но пропускате една дребна подробност : санкцията трябва да е съобразена с характера и тежестта на извършеното нарушение.
Допълвам, че не бях прочела първия Ви пост : подавайте жалби за санкциониране на незаконно строителство!
nk7702n
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация