начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Незаконно строителство на съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно строителство на съсед

Мнениеот martinovi » 22 Ное 2013, 17:12

Здравейте,
Съседът ми преди години (около 2000г. )е започнал строителство на сграда върху оградата, която разделя имотите ни, сградата е с височина 3,80м (до плоча)върху оградата и с дължина около 15метра, сградата не е довършена (няма прозорци, нито покрив, води се груб строеж). Тухлите на оградата, под неговите, вече са започнали да се ронят, защото не са от стабилна основа, а са от сгур, и са получили дъги от тежестта ,и също така при валежи водата се излива при нас. Въпросът ми е следния, след сезиране на компетентните органи ще бъде ли премахната сградата, защото има висока опасност от срутване в близко бъдеще върху моят имот ?

Но всичко не свършва и до тук, сега пак строи на същата ограда,непосредствено до нея - незаконно барбекю, което е и по-високо от оградата, и без наше разрешение. След подадена жалба до община Марица и до Кмета на село Калековец, компетентните органи ми заявиха, че тъй като ние имаме направено огнище (около 4 кв.м.) от преди 50 години, което според тях се води незаконно, те виждат проблема в мен и за това не могат да се заемат с моят съсед и жалбата ми не подлежи на обсъждане . Въпросът ми е същият, може ли да бъде спрян строежа на барбекюто и премахнато ?

П.П. Огнището ми е построено преди моят съсед да се е настанил да живее, защото неговото жилище на времето е било родилен доми в последствие е отчуждено и закупено от него, а всички постройки в моят имот са от много преди това.

Благодаря.
martinovi
Нов потребител

Re: Незаконно строителство на съсед

Мнениеот emilgrigorov » 22 Ное 2013, 22:32

От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
Щото има прецеденти с едно барбекю ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 10:58

emilgrigorov написа:От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
emilgrigorov имам лични впечатлния от общ. Марица от преди последните избори. В същност това няма никакво значение. Не мислих да влизам в тази тема, защото решаването и е свързано със сериозно изследване, на съществуващата там обстановка, а това не става току така, но честно казано ти ме провокира с темата за партийната принадлежност на играчите. :lol: :lol: :lol:
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Ное 2013, 14:45

julyanvonemona написа:
emilgrigorov написа:От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
emilgrigorov имам лични впечатлния от общ. Марица от преди последните избори. В същност това няма никакво значение. Не мислих да влизам в тази тема, защото решаването и е свързано със сериозно изследване, на съществуващата там обстановка, а това не става току така, но честно казано ти ме провокира с темата за партийната принадлежност на играчите. :lol: :lol: :lol:

Каквито и впечатления да имаш отпреди, откакто бяха назначени нови служители, занимаващи се с незаконно строителство и устройство на територията, нещата са по - позитивни.
Към питащия : изискайте да се извърши проверка на място и всичко констатирано да бъде отразено писмено, не разчитайте на устни обяснения. ЗУТ предвижда определена форма, в която да бъдат обективирани подобни волеизявления.Компетентните служители следва да изпълнят задълженията си по административен ред. Доколкото става ясно от поста Ви, най - вероятно ще Ви се наложи да се обърнете за съдействие към колега адвокат!
П.П.Преди да предприемете каквито и да е действия, най - добре би било да представите наличните документи и фактологията по казуса на юрист.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 15:14

nk7702n написа:Каквито и впечатления да имаш отпреди, откакто бяха назначени нови служители, занимаващи се с незаконно строителство и устройство на територията, нещата са по - позитивни.
Към питащия : изискайте да се извърши проверка на място и всичко констатирано да бъде отразено писмено, не разчитайте на устни обяснения. ЗУТ предвижда определена форма, в която да бъдат обективирани подобни волеизявления.Компетентните служители следва да изпълнят задълженията си по административен ред. Доколкото става ясно от поста Ви, най - вероятно ще Ви се наложи да се обърнете за съдействие към колега адвокат!
П.П.Преди да предприемете каквито и да е действия, най - добре би било да представите наличните документи и фактологията по казуса на юрист.

Дори и да е така както казваш, от изнесената до тук фактология е видно, че нещата не са прости. Мечката ще играе хоро и в двата двора. Общинарите от Марица очевидно са напипали това обстоятелство - между другото това е информация която може да се извлече от обясненията които дава питащият.
Екшън да има!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Ное 2013, 15:45

Трябва да се прецени, ако жалбоподателят също има незаконно строителство в имота си, кой е най - целесъобразният начин за действие оттук нататък с оглед подадената от него жалба. Затова го насочих към колега адвокат, да му прегледа документите, да се запознае с фактологията, да посети общината и да види какви документи са постъпили при тях след подадената от него жалба. Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 17:12

nk7702n написа:....Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!.....

Пази се да не се появи моята "муза" Melly с кристалното клъбце :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 24 Ное 2013, 14:21

julyanvonemona написа:
nk7702n написа:....Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!.....

Пази се да не се появи моята "муза" Melly с кристалното клъбце :lol: :lol: :lol:

Eй сега те (опс, за мънинко пропуснах, че сте си тандем) ви отепАх... с мълчание. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2013, 15:29

Melly написа:.....Eй сега те (опс, за мънинко пропуснах, че сте си тандем) ви отепАх... с мълчание.

Кога требе сме си тандем, иначе големо мълчание пада!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 24 Ное 2013, 21:36

Предусещам следващата мащабна акция.
Срещу селските пещи и огнища ... една позабравена традиция.
Някой да знае майстор за селска пещ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2013, 23:42

emilgrigorov написа:Предусещам следващата мащабна акция.
Срещу селските пещи и огнища ... една позабравена традиция.
Някой да знае майстор за селска пещ?

По принцип си прав в забележката си, но закона е така направен, че дреболийте са важни. Опитал ли си да вникнешв Закона за регионалното развитие? Не си нали! Просто онези там неща не са важни и за това са измислени както дойде.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация