начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

строеж в чужд имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

строеж в чужд имот

Мнениеот velingd » 15 Окт 2013, 16:41

Здравейте!
Съседа ми има сграда (стопанска сграда) в моя имот, която е навлязла около 2 метра. Не съм му давал разрешение за строеж. След искарване на скица от кадастралния регистър и след тресиране на имота се оказа,че неговата сграда на 2 метра в моя имот. И не мога дори да си сложа телена ограда. Какво трябва да направя в тоя случай. Какъв е реда на действие. Към общината ли трябва да се обърна или към съда? Или да потърся ДНСК? Кой може да ми съдейства да бутна тая сграда?
velingd
Нов потребител

Re: строеж в чужд имот

Мнениеот vdggbg » 15 Окт 2013, 18:34

Боже, колко вопли на душата има в този форум!
Първо трябва да проверите, доколко трасирането отразява действителното положение на границите на Вашия имот (кога, от кого, и въз основа на какви данни е правено) - дали не става въпрос за неточност, грешка или непълнота в КК/КР; после - трябва да се установи несъмнено дали въпросната сграда е законно построена, или е плод на нечия самодейна изява; по принцип - първо трябва да сезирате отдел "Контрол по строителството" в съответната община, и чак после, ако има проблем - ДНСК; междувременно - имате право на иск по чл. 109а от ЗС.
"Бутането" на въпросната сграда е друга бира - става по реда на ЗУТ, при определени условия вън от всякакво съмнение. Кой може да Ви съдейства - много хора биха могли, оттук, или от другаде.
Успех!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2013, 05:38

velingd Ако въпросната стопанска зграда наистина попада във вашия имот в известен смисъл тя е сграда Ваша собственост
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот velingd » 17 Окт 2013, 22:11

на мен не ми трябва тази сграда аз искам да изчезне.
velingd
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Окт 2013, 11:54

velingd написа:на мен не ми трябва тази сграда аз искам да изчезне.

питайте в общината от там ще Ви обяснят реда как да си я премахнете.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация