Здравейте!
Притежавам ПИ в землището на с. Войнеговци, попадащ в Жм2* според ОУП на Столична община, за която все още няма изработен ПУП. Съществува ли опция за изработка на ПУП за собствена сметка? Ако да, каква е процедурата?
Благодаря предварително за информацията.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изработване на ПУП за собствена сметка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изработване на ПУП за собствена сметка
Да! Самият аз вече нямам право да го направя но знам,че в този форум има поне още един колега който го може! Обърнете се към следните участници в този форум vdggbg или ellibeli
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Благодаря за отговора! Всъщност може би трябва да разширя въпроса си за да съм наясно дали ПУП за собствена сметка е единствената опция. Имотът е в Жм2* и се води пасище, на ок. 100 м от вилна зона и ок. 500 м от самото село. Какво мога да направя за да получа право за строеж на еднофамилна къща? Непременно ли трябва да се мине през ПУП на територията? Благодаря предварително за отговора!
- renimosss
- Нов потребител
Вие имате право на строеж тъй като сте собственик на земята. От тук нататък следва да се обърнете към един от двамата съфорумци архитекти. На тях ще посочите точният номер на имота, а те ще проверят дали наистина зоната по ЗУЗСО е Жм2 и ще ви изготвят проект за ПУП. С тях ще се уговаряте за цени и пр. С тях ще уточнявате писма с искания до съответните органи от които зависи цялостната процедура и пр. и пр. ПУП за собствена сметка е единствената опция. Умря времето когато аз като главен архитект на Поморие по нареждане на непосредствения ми шеф Председателя на ИК на ОбНС изготвях служебно без една стотинка частични подробни градоустройствени планове за да "удрям по едно рамо" на "негови хора"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Тази звезда в зоната нещо ме притеснява... Проблеми от социално-етносен характер?
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Тази звезда в зоната нещо ме притеснява... Проблеми от социално-етносен характер?
Звездата (*) значи, че зоната е предназначена за жилищно строителство, но няма изработен ПУП - цитирам ОУП на Столична община, но не съм специалист
- renimosss
- Нов потребител
renimosss написа:Звездата (*) значи, че зоната е предназначена за жилищно строителство, но няма изработен ПУП - цитирам ОУП на Столична община, но не съм специалист
Звездата означава друго. Според случая, и според въздуха в главите на законотворците - може да означава много неща.
-
vdggbg - Активен потребител
Уважаеми(а) renimosss, получаването на лични съобщения в този форум не е опция, която е включена по подразбиране. Активирайте получаването на ЛС от потребителския си панел, моля.
-
vdggbg - Активен потребител
Извинете за недоглеждането! Вече е активирана ...
- renimosss
- Нов потребител
nicks, ако се интересуваш от темата си активирай получаването на ЛС от потребителския си панел, иначе няма как да ти отговоря ...
- renimosss
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|