В коя Наредба на Министъра на регионалното развитие и благоустройството трябва да търся изискванията за проектни нива на помещения и открити части на сграда?
Конкретният казус: Нова сграда, акт 16 от 2004 г., откритите тераси са с 20 см по-високо ниво от жилищните помещения, в следствие се образува обратен наклон и при дъжд тече през стените в помещенията и на долния етаж.
Разбрах, че има Наредба, която не позволява откритите части да са с по-високи нива от жилищните помещения, но не мога да я намеря.
Благодаря предварително.
Поздрави,
Г.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 04:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наредба? / изисквания към проектните нива
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наредба? / изисквания към проектните нива
Е каква Норма и Наредба ви трябва за да се разбере че това е неправилно? Ами ако някой "строител-авангардист" качи нивото на терасата до прозорците и сложи 4-5 стъпала за достъп до нея?
В проекта така ли е показано? Ако да - значи сте знаели какво купувате. Ако не - строителя да си оправя бакиите за негова сметка.
В проекта така ли е показано? Ако да - значи сте знаели какво купувате. Ако не - строителя да си оправя бакиите за негова сметка.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Наредба? / изисквания към проектните нива
Има изисквания собственикът да си поддържа в изправност сифоните на балкона.
Освен това - има Софийска адвокатска колегия, вещи лица и други видове технически специалисти.
P.S. Войната ми срещу тези "стъпала" още от проектна фаза, та до Акт 16, е ежедневна ... с успеваемост около 20%.
Освен това - има Софийска адвокатска колегия, вещи лица и други видове технически специалисти.
P.S. Войната ми срещу тези "стъпала" още от проектна фаза, та до Акт 16, е ежедневна ... с успеваемост около 20%.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|