- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМОТ С ГРЕШКА В КАДАСТРАЛЕН ПЛАН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
ИМОТ С ГРЕШКА В КАДАСТРАЛЕН ПЛАН
Купих имот от 600м2. В последствие се оказа,че за част(около 50м2) от имота ми има претенции съседа, изразени в установителен иск срещу мен и продавача, с който се иска и да се развали сделката за покупко продажба и да се анулира НА. Преди да ми продаде имота предният собственик се е възползвал от грешка в новоприетата за града ни кадастрална карта, по която тази част от 50м2 на съседа е присъединена към имота на продавача. Оказа се също, че преди години тази маломерна част на новосъседа ми е била като придаваема към имота на продавача, за да може същия този имот да има излаз към улица, но с годините регулационните сметки не били изчистени. Съседът не е обжалвал кадастралната карта преди тя да се приеме и в едномесечния срок след приемането и. Изкарах скица от СГКК, по която се вижда, че целия имот е в моя полза, но по разни стари скици не стоят така нещата. Моля Ви за съвет. Може ли да се анулира НА
- joni75_od
- Нов потребител
Re: ИМОТ С ГРЕШКА В КАДАСТРАЛЕН ПЛАН
Мога да отговоря на въпроса Ви, такъв , какъвто сте го задали. Но това не е решение. Имате сериозен проблем. Препоръчвам Ви незабавно да се обърнете към адвокат, който да прецени конкретните обстоятелства и последващи действия.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ако сте владели имота във вида в който е отразен в КК за периода от 01.01.2001г. до днес, може да докажете че сте придобили спорните 50-тина квадрата по давност, но за тази цел в исковото производство което се води срещу Вас трябва да ангажирате опитен адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Освен .че трябва да се обърна към опитен адвокат,Ви моля за още отговори на въпросите ми.Защо е заведен иска и срещу мен? Не трябва ли първо да се оправи КК? Въпросния имот не съм го владял от2001г. насам, защото го придобих преди няколко месеца.
- joni75_od
- Нов потребител
julyanvonemona написа:може да докажете че сте придобили спорните 50-тина квадрата по давност
joni75_od написа:Въпросния имот не съм го владял от2001г. насам, защото го придобих преди няколко месеца
Приобретателят може да присъедини към своето владение владението на своя праводател - чл.82 ЗС
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:.....Приобретателят може да присъедини към своето владение владението на своя праводател - чл.82 ЗС
Благодаря на karanedeff за придобитото знание! Хубаво би било и задалия темата да го осмисли! Не че ще мине без адвокат, ама друго си е и той да е подкован!
Колкото до поправката в КК - тя ще стане след развръзката по делото с исковото производство, а не преди това. Така е и не ме карайте да обяснявам защо!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|