начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Въпрос относно промяна в кадастралната карта

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно промяна в кадастралната карта

Мнениеот anastasiar » 28 Авг 2012, 23:29

Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете със следния казус: Водихме дело с АГКК за допусната грешка в кадастралния план при отразяване границите на имота ни. На първа инстанция го загубихме, решението на Върховен Административен Съд постановява: ОТМЕНЯ решение от …… по адм. д. №……. От …….. г. на Административен съд София - град и вместо него постановява:
ОТМЕНЯ заповед № ….. от ………….. г. на изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър по отношение одобрените кадастрална карта и регистър на имоти с идентификатори № ……….. и №…………… в район…………… София.
ВРЪЩА административната преписка на административния орган Агенция по геодезия, картография и кадастър за ново произнасяне в отменената част съобразно мотивите на решението.
ОСЪЖДА Агенция по геодезия, картография и кадастър да заплати на ………………..разноски по делото за всички инстанции до сега в размер на ………………..лв.
Решението е окончателно.
Въпросът ми е следния: Кой трябва да задвижи процедурата по ново произнасяне в отменената част - собствениците на имота в чиято полза е решението на Съда или Агенцията и ако са собствениците под каква форма – молба, заявление или какво ? Общо взето се оказа, че никой не знае какво трябва да се направи, особено служителите в Агенцията, а времето си тече.
Благодаря предварително .
anastasiar
Нов потребител

Re: Въпрос относно промяна в кадастралната карта

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2012, 00:03

Взимате от съда( АС, не ВАС- делото отдавна вече не е там) заверен препис от решението на ВАС( много е важно!) и го прилагате като заверен препис към нарочна молба ( пише се заявление, вече никой никъде не се моли), която входирате в АГКК, като искате да бъде постановена нова заповед, съобразно мотивите на решението. Трябва да съобразите, че ако и да се публикуват веднага решенията на ВАС в сайта им, АГКК, или СГКК няма да си мръднат пръста да се снабдят с преписи- вие имате интерес- обгрижвайте го.
Чакате 14 дневен срок и ако не се случат нещата- пак в съда.
Междувременно намеквате, че има състав в НК за тея бездействия 8) .

п.п. горното на прима виста, не съм задълбочавала, ама щото сега ще дойде пехотата и екипите и ще се отпочне едно офериране...

п.п.п. да, пропуснах- когато пускате молба за заверен препис платете и едни 5лв. за издаване на ИЛ съгласно решението.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот anastasiar » 29 Авг 2012, 00:19

Благодаря за бързия отговор. Първоначално смятахме да направим точно това и то по съвет на една от служителките. Снабдихме се с препис от въпросното решение, изготвихме молба и атакувахме гишето. Обаче този път ни се падна друг служител който ни обясни надълго и нашироко, че трябва да наемем геодезист който да изготви предложение за нова скица на имота /естествено за наша сметка/, да отиде на "крак там и да си го защити". Но вие ми давате надежда, че сме на прав път и май ще пробваме още веднъж с молба. А всъщност ние си имаме и такава скица само че е от преди три години. Още веднъж благодаря да отделеното време.
anastasiar
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2012, 06:48

п.п. горното на прима виста, не съм задълбочавала, ама щото сега ще дойде пехотата и екипите и ще се отпочне едно офериране...

Не се безпокийте poli_g. Командването на пехотата разполага с чувство за хумор!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация