zelen , не злорадствам а искрено се радвам, че чрез последният Ви пост сте се върнала към общоприетия, поради което и нормален начин на общуване. Позволявам си да прокоментирам същността на отговора Ви относно приложимостта или не на §16 (1) ПР на ЗУТ. Ако изходим от пзезумпцията, че въпросният краварник до доказване на противното е законно изграден сте абсолютно права, в противен случаи - не! Визирам онази част от на цитираната от Вас разпоредба отнасяща се до действувалите по време след, масовизацията на ТКЗС текстове на ЗПИНМ и подзаконовите нормативни актове основани на него. Може да се окаже че въпросният краварник е могъл да бъде построен съобразно тях. Всъщност и аз и Вие отговаряме теоритично - без да имаме достатъчно данни за конкретната обстановка, поради което търпим критика, но пък мотото на друг участник във форума, където се казва, че това е форум и всеки ползва предоставените тук съвети на своя отговорност, до някъде ни предпазва от гузна съвест.
Ако приемате този ми отговор, като поредна нападка срещу Вас, моля да бъда извинен! В случая не преследвам такава цел.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за търпимост за сграда от ТКЗС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Удостоверение за търпимост за сграда от ТКЗС
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 15:03, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Ако следва да формулирам въпрос би звучал така: приложим ли е §16 от ПР на ЗУТ за сгради, възникнали преди периода на действие на ЗТСУ?
probcho батко! § 16. (1) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.)ЗУТ започва така ! "Строежи, изградени до 7 април 1987 г.," Понеже си учил и висша математика ще ти кажа че този израз със средствата на алгебрата може да бъде описан като едностранно отворен времеви интервал започващ много преди гробниците в "долината на тракийските царе" и завършващ с 07.04.1987г. От тази гледна точка, освен че е паметник - част от културното ни наследство, сградата на върха на хълма "Царевец" във В.Търново (например) е и строеж в режим на търпимост. Анадън му?!.....
-
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 15:04, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho Вярно е че и в предишни закони са уреждани т.н. "режими на търпимост" и то нееднократно. По едно врими ги бях попреброил - мисля че седем бяха. Поради това което обясних в предният си пост §16 ПР на ЗУТ се появи, след като юнаците от края на ХХ и началото на ХХІ век се събраха сложиха пищова и сабята върху Библията и се заклеха:
"Край с §16 уреждаме режима на търпимост за последен път - майка и баща"
Ние обаче които помним §2 ПРЗ на ЗТСУ, а сме чували по нещо и за 14.11.1958г. съвсем не сме така уверени.
"Край с §16 уреждаме режима на търпимост за последен път - майка и баща"
Ние обаче които помним §2 ПРЗ на ЗТСУ, а сме чували по нещо и за 14.11.1958г. съвсем не сме така уверени.
-
§ 16, ал. 1 от ПР на ЗУТ приложим ли е при моят случай ?
- kraska85
- Младши потребител
Да, приложим е.
- goblin
- Потребител
Благодаря на всички за помоща.
- kraska85
- Младши потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2