начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Законови мерки за опазване на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законови мерки за опазване на имот

Мнениеот maxaffey » 01 Мар 2017, 11:59

Здравейте,

Имам следното питане:

Работя във фирма, която има доста голям имот като площ. Той е ограден изцяло, но понякога в него влизат цигани и правят всякакви пакости и кражби. Оградата е тухлена и понякога разбиват дупки в нея и влизат оттам, друг път прескачат. С полиция сме се опитвали, но както се сещате нищо... Понякога влизат и малолетни.

Питането ми е какви законови мерки можем да предприемем до ги спрем? В момента има някакви пазачи, но те нищо не правят.

Идеята ми е ако вземем истинска въоръжена охрана, тя какви права има? - да задържа, да използва сила, да стреля?
- ако има куче пазач и нафапе циганина в нашия имот какво следва - нас ли ще съди?
- ако охраната използва електрошок (тийзър) при задържането води ли се прикомерна сила и ще го съдят ли за това, защото според мен като го изпържиш един път рома с ток, повече няма да влиза?
- с малолетните какво правиме? - каква сила можеме да използваме срещу гях?

Мерси предварително и се надявам да има все пак законен начин да запазиш имуществото си.
maxaffey
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба