начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

НП обжалване - помощ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НП обжалване - помощ

Мнениеот BladeMast6r » 26 Дек 2011, 18:38

Здравейте, Писах в темата за НЕобжалваемите постановления, но не получих никаква помощ до момента. Вече не ми остава време и ако пускам жалба трябва да е до сряда. За хората които ще започнат да ме нападат и да ми казват че пиша глупости както вече направи един, искам да ви кача че съм на 24 години и си нямам идея от право. Но това не ми пречи да се опитвам да разбирам и използвам законите на България. Дори вече един път съм бил в съда за подобно наказателно постановление което спечелих и то беше отменено.Да минем към въпроса ми.

Обжалвах в КАТ административното ми нарушение и представих доста доказателства в моя полза. С което очаквах да бъде отменено. Но интересното е че вместо това ми сложиха най минималните глоби които съществуват. За не спиране на стоп 20лв и 7 точки и за не включени къси светлини 20лв, за да не мога да обжалвам повече и с една дума ми затвориха устата. Чудя се дали да се пробвам в съда, на 19.12 си взех постановлението и сега би трябвало до 28 да ми е срока за обжалване нали така? И искам да попитам понеже си нямам идея от право, а в основата на обжалването ми е че полицаите не ме виждат мен и знака и доказвам тяхното местоположение и че от него нямат видимост за да ми съставят акт за това нарушение и в тоя ред на мисли мога ли да ползвам че при съставянето на акта е нарушен чл. 40 (1) от ЗАНН (Актът за установяване на административното нарушение се съставя в присъствието на нарушителя и свидетелите, които са присъствували при извършване или установяване на нарушението.)

А самото обжалване смятам да започна така ? -
На основание чл. 6 ал. 1 от Конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, чл. 4, ал. 1 от Конституцията, чл. 120, ал. 1 от Конституцията и чл. 59, ал. 1 от ЗАНН обжалвам в законоустановения срок Наказателно постановление № 1237/11 от 07.12.2011г. , издадено от началника на РПУ-************, като считам горното за неправилно и незаконосъобразно и съображенията ми за това са следните:

И по какъв начин мога да използвам, че в административното нарушение фамилията на този който го съставя е една, а после в наказателното постановление фамилията е различна - Маринов/Марков ?
BladeMast6r
Нов потребител

Re: НП обжалване - помощ

Мнениеот BladeMast6r » 28 Дек 2011, 08:08

Не знам каква е целта на този форум, за пръв път ми се случва в форум никой да не се опита да помогне. Срока ми изтича днес и няма да обжалвам. Но остава един последен въпрос след като омбудсмана Константин Пенчев атакува пред Конституционния съд чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ и ако крайния резултат е установяване на противоконституционност, ще може ли да се обжалват наказателни постановления със задна дата.
BladeMast6r
Нов потребител

Re: НП обжалване - помощ

Мнениеот bobonikolov » 02 Яну 2012, 22:19

BladeMast6r написа:Не знам каква е целта на този форум, за пръв път ми се случва в форум никой да не се опита да помогне. Срока ми изтича днес и няма да обжалвам. Но остава един последен въпрос след като омбудсмана Константин Пенчев атакува пред Конституционния съд чл.189, ал.13 от ЗДвП /предишна ал.5/ и ако крайния резултат е установяване на противоконституционност, ще може ли да се обжалват наказателни постановления със задна дата.

Не сроковете не се удължават.Изтече ли 7-дневния срок не можеш да го обжалваш.
bobonikolov
Младши потребител

Назад към Административно право