Здравейте.
Разпоредба от Кодекса на труда е обявена от конституционния съд за противоконституцинна. Какво означава това ?
1. Въпросната разпоредба се отменя автоматично с РКС.
2. Въпреки РКС разборедбата е в сила до момента, в който не бъде отменена от актосъставителя.
Предварителни благодарности за отговорите.
Поздрави.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РКС отменя ли разпоредба на закон ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: РКС отменя ли разпоредба на закон ?
Нормативни актове или отделни техни разпоредби , обявени за противоконституционни , не се прилагат от деня на влизането на решението в сила ( РКС се обнародва в 15 - дневен срок от приемането му и влиза в сила 3 дни след това).
Вижте РКС 22 от 1995 г . по к . д . 25/95 /ДВ , бр . 105 от 1995 г , също така чл . 151 ал . 2 от КРБ .
Вижте РКС 22 от 1995 г . по к . д . 25/95 /ДВ , бр . 105 от 1995 г , също така чл . 151 ал . 2 от КРБ .
- smiling_cherry
- Нов потребител
Актосъставител може да има от ИТ по КТ. Но пък той не може да отменя разпоредби.
От съвместното тълкуване на чл. 151 ал. ІІІ и 150 ал. ІІ се извежда, че по висящите правоотношения законът не преживява.
(А по едно решение на КС по КТ съм коментирал тук.)
От съвместното тълкуване на чл. 151 ал. ІІІ и 150 ал. ІІ се извежда, че по висящите правоотношения законът не преживява.
(А по едно решение на КС по КТ съм коментирал тук.)
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Благодаря за отговорите.
Всъщност въпросът ми бе точно за промените в КТ относно отпуските.
Поздрави.
Всъщност въпросът ми бе точно за промените в КТ относно отпуските.
Поздрави.
- vhdimov
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|