Здравейте дами и господа, имам нужда от съвет във връзка със съставен ми акт за алкохол. Преди това обаче да отбележа, че както и повечето от вас, а и заради професията ми, никак не съм привърженик на пияните шофьори, но...
Преди повече от месец на 26.06.2010 г., покрай световното първенство (не е оправдание), ме спря патрул за проверка, провериха ме за алкохол и дрегера отчете 1,08 промила (3 бири). Нямах никаква идея, че ще покаже такива стойности. Естествено си помислих, че има някаква игра с усройството и заминах на кръвна проба, резултатът е положителен 0,8 промила. В акта не съм писал никакви възражения. При съставяне на акта в реда “отнех като доказателства:” полицаят пише че ми е отнел СУМПС №........, в деиствителност обаче ми отнема личната карта. Освен това подписът ми не е на “получих препис от акта”(там е празно), а на “свидетел”. Отидох в КАТ обясних за ситуацията, казаха ми че такъв акт при тях няма и да си търся личната карта в районното. В 3-то РПУ (по местоживеене) началника на паспортна служба ми връчи едно заявление да го попълня и аз си написах нещата както са се случили. След 3 седмици реших да проверя отново в КАТ, оказа се че са знаели за случая, върнали акта на актосъставителя “обаче-защото” и т.н. Та когато си взех от КАТ личната карта, ме накараха на оригинала на АУАН да напиша “получих Л.К. №.... на дата: и подпис”, но на моя екземпляр това го няма. Въпросът ми е дали да обжалвам НП, с което ме лишават за 5 месеца. АУАН документ с невярно съдържание ли е? При обжалване и до решение на съда връщат ли ми всички документи? Питам защото като водач с 13 години стаж почти нямам нарушения само за телефони и колани, 5 месеца множко ми се виждат. Обидно ми е като гледам при мен какви авто-рецидивисти идват и продължават да си карат.
П.С. Знам че съм виновен, не ме хулете много
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно п-е, да обжалвам ли...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно п-е, да обжалвам ли...
В частта си за констатиране на нарушението и идентификация на нарушителя АУАН-а е изряден, ми се струва. Да, има пропуски, неточности, но те не опорочават идентификацията на нарушителя, типа на нарушението и т.н.
Нека юристите да кажат нещо по въпроса, но поне моето скромно некомпетентно мнение е, че в акта има данни, идентифициращи в достатъчна степен вас като нарушител и точното нарушение.
b.t.w. като са ви взели личната карта с какво удостоверихте самоличността си като ви взеха кръвна проба в болницата?
Нека юристите да кажат нещо по въпроса, но поне моето скромно некомпетентно мнение е, че в акта има данни, идентифициращи в достатъчна степен вас като нарушител и точното нарушение.
b.t.w. като са ви взели личната карта с какво удостоверихте самоличността си като ви взеха кръвна проба в болницата?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:b.t.w. като са ви взели личната карта с какво удостоверихте самоличността си като ви взеха кръвна проба в болницата?
Със СУМПС. Полицая ги е объркал.
- shultz
- Нов потребител
shultz написа:Освен това подписът ми не е на “получих препис от акта”(там е празно), а на “свидетел”.
Проверете дали имате подпис на "нарушител". Ако нямате, може да се хванте за това. Изчакайте и да излезе НП. В него може да има също пропуски. Така или иначе нищо не губите, наказанието Ви тече от момента на отнемане на СУМПС, т.е. вече тече. Ако НП бъде отменено от съда, то ще можете да съдите КАТ по ЗОДОВПГ за неоснователното Ви лишаване от право да управлявате МПС.
- sogio
- Потребител
sogio написа:ще можете да съдите КАТ по ЗОДОВПГ
Такова животно ЗОДОВПГ нема.
Има ЗОДОВ, в който като субекти на причинени вреди са включени и ЮЛ.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:Такова животно ЗОДОВПГ нема.
Има ЗОДОВ, в който като субекти на причинени вреди са включени и ЮЛ.
Да, прав сте, в абревиатурата съм смесила старото и новото наименование на закона.
- sogio
- Потребител
НП вече е излязло и ми е връчано. Най-много ме провокира фактът, че в заповедта на началника на "Пътна полиция", с която ми се отнема СУМПС е указан срок на фактическо отнемане от дата 14.07.2010, вместо датата на съставяне на АУАН 26.06.2010. Това че служителите на МВР са объркали двата документа не е моя вина, а пък и съгласно чл.171 ал.1 т.б и чл.172 ал.3, СУМПС ми се отнема на място и в АУАН е отбелязано,че е отнето. Освен това след като ми е съставен акт за алкохол съгласно (чл.177 ал.2), нищо че притежавам СУМПС, няма как да управлявам МПС. Така с тази заповед ми се завишава наказанието с още 20 дни, през което време 3 пъти ходя до КАТ за да си взема ЛК и да върна книжката и единственото място където ми посочиха да се подпиша е че са ми връчили ЛК, а не че съм предал СУМПС.
Както и да е, благодаря ви много за отделеното време и за дадените съвети, имам още няколко дена да реша какво да правя.
Както и да е, благодаря ви много за отделеното време и за дадените съвети, имам още няколко дена да реша какво да правя.
- shultz
- Нов потребител
Ако не е късно за моите съвети, обжалвайте НП.Съдът освен да го отмени изцяло, може и да го измени, т.е.да намали лишаването към неговия минимум /мисля, че беше 1 месец, не ми се рови/, освен това имате и глоба, която по този текст също не е малка.Така, че нищо не губите, обжалвайте.Аз лично смятам, че шансовете са Ви над 60 % за цялостна отмяна на НП.
Разбира се, сега ще се появят кратунковците от форума и ще тръгнат да ме опровергават и да ви убеждават, че само ще похарчите още пари и нищо няма да постигнете.Не е така, уверявам ви имате интерес.За отнемането на СУ не берете грижа, съда ще приспадне фактическото ви отнемане.
Разбира се, сега ще се появят кратунковците от форума и ще тръгнат да ме опровергават и да ви убеждават, че само ще похарчите още пари и нищо няма да постигнете.Не е така, уверявам ви имате интерес.За отнемането на СУ не берете грижа, съда ще приспадне фактическото ви отнемане.
- analizatora
- Потребител
задължително обжалваи
- mobid
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|