начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Обжалване на акт за ПТП?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на акт за ПТП?

Мнениеот petarv » 23 Яну 2010, 22:22

Здравейте,
Имам съставен акт за ПТП, но протокола към него, въз основа на който е съставен е сбъркан. Схемата за ПТП-то е нарисувана и описана неправилно. Все още съм в допустимия срок за обжалване и в решението за глоба за 100 лв и отнемане на точки пише, че мога да обжалвам пред съда чрез началника на РПУ-то.
Може ли да ме напътите как, къз основа на кой чл. да оформя възражението си. 100 лв. са но като са го объркали, ако може да се обжалва, защо не.
Благодаря предварително.
petarv
Младши потребител

Re: Обжалване на акт за ПТП?

Мнениеот sogio » 25 Яну 2010, 14:17

Можете да обжалвате като подадете жалбата си до съответния районен съд /по местонастъпване на ПТП-то/ чрез началника на РУМВР. В нея следва да опишете фактите, такива, каквито Вие смятате, че са, като е добре да ангажирате и доказателства в тази насока - писмени или гласни /свидетели/, а при необходимост във връзка с описания в протокола механизъм на настъпване на ПТП-то да поискате и назначаване на съдебно-техническа експертиза. Следва да посочите и това, което според Вас е объркано и е послужило да издаване на акта.
sogio
Потребител

Назад към Административно право