- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жалба към КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Жалба към КАТ
Здравейте,
въпросът ми е следният:
През лятото ми написаха акт в Шумен...приятели ме посъветваха да подам жалба и сега имам насрочено дело...Само, че информацията ми беше, че самото дело, ще се разглежда в София ( от където съм), а не е така - ще се разглежда в Районен съд Шумен. Въпросът ми е какво ще се случи ако не отида? (освен, че най-вероятно няма да ми бъде приета жалбата) - как ще разбера резултата от делото и може ли да има допълнителни последствия от това, че не съм присъствал?
Благодаря предварително
въпросът ми е следният:
През лятото ми написаха акт в Шумен...приятели ме посъветваха да подам жалба и сега имам насрочено дело...Само, че информацията ми беше, че самото дело, ще се разглежда в София ( от където съм), а не е така - ще се разглежда в Районен съд Шумен. Въпросът ми е какво ще се случи ако не отида? (освен, че най-вероятно няма да ми бъде приета жалбата) - как ще разбера резултата от делото и може ли да има допълнителни последствия от това, че не съм присъствал?
Благодаря предварително
- iv_bg
- Нов потребител
Re: Жалка към КАТ
Би трябвало да организирате защитата си - ясно е, че не Ви се пътува до Шумен.
Но пък - това е един прекрасен град, съдейки по колежките си от Юридическия факултет.
Можете да искате служебен адвокат - напоследък ги стегнаха доста - дори достатъчно.
Но пък - това е един прекрасен град, съдейки по колежките си от Юридическия факултет.
Можете да искате служебен адвокат - напоследък ги стегнаха доста - дори достатъчно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Това са административно наказателни дела, които се разглеждат по мястото на извършване на деянието. Не сте длъжна да се явявате по делото, но е добре да упълномощите адвокат, който да Ви представлява, тъй като нищо не се знае ... Доста ще ме улесните по това дело.
- iva_sh
- Потребител
Добре а какво ще стане ако мен ме няма и също така нямам и адвокат в съда?
Как ще разбера резултата? Ще го получа по пощата както самата призовка ли?
Как ще разбера резултата? Ще го получа по пощата както самата призовка ли?
- iv_bg
- Нов потребител
Искайте служебен защитник - той ще свърши работата - като дали Вие ще му платите - или съдът - няма значение.
По въпроса с призовките - бъдете внимателни, защото при три поредни посещения на адреса Ви - призовката се връща като получена от Вас.
По-добре изпратете по пощата Прикрепителна молба - като посочвате, че искате да бъдете призовавана на комуникативен адрес - примерно офис-център, където няма как да Ви призоват без Ваше знание.
Друг вариант е да посочите единствено "Електронна поща" - също е вариант.
Имайте предвид, че жалбата сама по себе си не спира изпълнението на наказанието Ви - трябва да очаквате известие за глобата (наказанието).
Ако можете да докажете социални доходи - можете да ползвате така наречените "Бюра за правна помощ".
За градът, в който работя тези Бюра може да се намерят в офиса на Адвокатския съвет.
Друг вариант е да искате по пощата пълен набор от преписката в съда - но, все пак друго си на живо, друго е по пощата.
Не се притеснявайте - съдът, следи понякога и служебно за нередности.
По въпроса с призовките - бъдете внимателни, защото при три поредни посещения на адреса Ви - призовката се връща като получена от Вас.
По-добре изпратете по пощата Прикрепителна молба - като посочвате, че искате да бъдете призовавана на комуникативен адрес - примерно офис-център, където няма как да Ви призоват без Ваше знание.
Друг вариант е да посочите единствено "Електронна поща" - също е вариант.
Имайте предвид, че жалбата сама по себе си не спира изпълнението на наказанието Ви - трябва да очаквате известие за глобата (наказанието).
Ако можете да докажете социални доходи - можете да ползвате така наречените "Бюра за правна помощ".
За градът, в който работя тези Бюра може да се намерят в офиса на Адвокатския съвет.
Друг вариант е да искате по пощата пълен набор от преписката в съда - но, все пак друго си на живо, друго е по пощата.
Не се притеснявайте - съдът, следи понякога и служебно за нередности.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Правилно ли съм разбрал? - Дори и да не отида на делото и жалбата да бъде отхварлена ще получа (евентуално) по пощата потвърждение на наказанието и нещо като призовка да си оставя книжката в КАТ (тъй като от наказателното ми постановление наложеното наказание е 1 месец без книжка)
- iv_bg
- Нов потребител
То наложеното наказание най-често се изпълнява предварително - независимо дали има жалба или не.
Евентуално Ви се изчиства досието.
Нали в Наказат. пост-е не пише - отлага, а налага, считано от датата.
Но по принцип, от КАТ изчакват при жалба.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Явно момчето работи здраво и няма време - в повечето фирми не си позволяват утечки - кафенце, Жик-так.
Но поради хороскопа - Днес ми пише да не се забърквам в спорове с колеги и поради факта, че не знам с кой говоря - по-добре да си трая.
Че на един винкел живее човек.
Бря, пак се заядох.
Но поради хороскопа - Днес ми пише да не се забърквам в спорове с колеги и поради факта, че не знам с кой говоря - по-добре да си трая.
Че на един винкел живее човек.
Бря, пак се заядох.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Значи ситуацията е следната:
Получих наказателно постановление - наложено наказание 1 месец без книжка..
Подадох жалбата и ми казаха да чакам призовка до 1 месец най-късно - тя дойде след 3, през тези месеци аз все още съм с книжка
Въпросът ми беше дали след като нямам възможност да отида на самото дело, пак по пощата ще получа резултат от делото примерно намаление на наказанието или, че потвърждават наказанието и трябва да си върна книжката в КАТ
Получих наказателно постановление - наложено наказание 1 месец без книжка..
Подадох жалбата и ми казаха да чакам призовка до 1 месец най-късно - тя дойде след 3, през тези месеци аз все още съм с книжка
Въпросът ми беше дали след като нямам възможност да отида на самото дело, пак по пощата ще получа резултат от делото примерно намаление на наказанието или, че потвърждават наказанието и трябва да си върна книжката в КАТ
- iv_bg
- Нов потребител
Не мога да разбера защо са тези злобни коментари...не съм попитал никои примерно какво да кажа в съда за да спечеля делото или нещо подобно...зададох въпрос, насочен към някого който му се е случило същото не зависимо от това дали е адвокат или чистач в градска тоалетна..
- iv_bg
- Нов потребител
То наложеното наказание най-често се изпълнява предварително - независимо дали има жалба или не.
Колега, от къде извеждате предварителното изпълнение на наказанието? В чл.64 от ЗАНН много ясно пише кога влизат в сила наказателните постановления и доколкото в ЗДвП няма особена разпоредба, прилага се общата такава.
В отговор на въпросите на iv_bg, мога да Ви кажа, че няма да Ви земат книжката докато не влезе в сила съдебното решенние по делото, образувано по подадената от вас жалба срещу издаденото наказателно постановление. Решението на ШРС следва да Ви бъде съобщено на адреса, който сте посочил/а и сте били призоваван/а или по начина, по който сте избрал/а това да става - телефон, факс и т.н. Вие също може да проверявате в деловодството на съда дали е изготвено съдебното решение. По принцип за съдилищата има задължение да публикуват на интернет страницата си всички съдебни актове, които постановяват, но не знам дали това се спазва от всички съдилища в страната и по-конкретно от ШРС, но може да проверите. След като получите решението на ШРС ако не сте доволен от резултата, може да го обжалвате в 14-дневен срок от получаване на съобщението за изготвеното решение пред Административен съд-гр.Шумен. Неговото решение ще е окончателно и едва след него ще може да влезе в сила наказателното постановление постановление (ако не е отменено или изменено)и да се изпълни наложеното с него наказание.
- sogio
- Потребител
Благодаря много за изчерпателния отговор Sogio
- iv_bg
- Нов потребител
iv_bg, ако споделите подробности по случая, с радост ще Ви помогна да подготвите писмено становище по делото, което да изпатите по пощата на ШРС, за да може марак и без личното Ви участие да защитите възраженията си в жалбата и изразите становище по съществото на делото и желания от Вас изход от същото.
- sogio
- Потребител
Може ли да оставите е-майл адрес, на който да продължим коренспондецията, тъй като това, че се намират и отзивчиви хора в форума дразни някой потребители
- iv_bg
- Нов потребител
Re: Жалба към КАТ
Няма съмнение, че sogio е прав за предварителното изпълнение, но и ivan_lawyer е прав от гледна точка наблщдаваната и от мен практика. Имам приятел, който вече половин година след отмяната на наказателното му постановление (като незаконосъобразно) от районния съд не може да си получи 100-тя лв., които по закон... не са му събрали предварително. Все пак в случая на iv_bg поне е спазен закона...
И понеже sogio вече е казал всичко, което е трябвало да се каже, за да бъда и аз поне малко полезен, iv_bg, ще ти постна линка към Шуменски районен съд. Проверих - заседанията, решенията и определенията се публикуват, на пръв поглед поне - изрядно. А ето и линка:
http://shumen.court-bg.org/
Успех iv_bg, ако сте вие правият в спора!
И понеже sogio вече е казал всичко, което е трябвало да се каже, за да бъда и аз поне малко полезен, iv_bg, ще ти постна линка към Шуменски районен съд. Проверих - заседанията, решенията и определенията се публикуват, на пръв поглед поне - изрядно. А ето и линка:
http://shumen.court-bg.org/
Успех iv_bg, ако сте вие правият в спора!
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev
Колега, защо Вашият приятел не поиска издаване на заповед за изпълнение за тази сума.
Имам приятел, който вече половин година след отмяната на наказателното му постановление (като незаконосъобразно) от районния съд не може да си получи 100-тя лв., които по закон... не са му събрали предварително.
Колега, защо Вашият приятел не поиска издаване на заповед за изпълнение за тази сума.
- sogio
- Потребител
Слушайте Майстора - нали Ви казах какво-що.
Впрочем прехапах си езика - дали от грешка или от друго.
Впрочем прехапах си езика - дали от грешка или от друго.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
sogio каза:
Какро много пъти съм споменавал, аз съм физик, а не юрист... Просто живота ме сблъска със съдебната действителност. А моят приятел е младо момче, също сблъскано със съда от недобросъвестни полицейски служители. Аз също не знам какво е това "заповед за изпълнение" или поне не съм на ясно, ако това не е известния изпълнителен лист. РС отказа категорично да се произнесе по въпроса за неправомерно взетата глоба... Как да иска изпълнителен лист?
Моля, подскажете за да му помогна. Не че е опрял до тези 100 лева човекът, но трябва да има поне малко справедливост в този свят. Иначе за какво живеем?!
- plamen_penev
- Активен потребител
Хайде сега - направо някой да закупи авторските права върху Творчеството на Монти Пайтън (английски хумористи) и да ни пуска всеки понеделник по една серия.
Между другото - има и такъв пълнометражен филм - "Смисълът на живота според Монти Пайтън" (Meaning of life).
Там темата е третирана обстойно, разбира се особено по въпроса за свещената течност и други.
Освен това хората пеят и танцуват.
Между другото - има и такъв пълнометражен филм - "Смисълът на живота според Монти Пайтън" (Meaning of life).
Там темата е третирана обстойно, разбира се особено по въпроса за свещената течност и други.
Освен това хората пеят и танцуват.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|