начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Мнениеот sellm » 27 Яну 2009, 15:27

Здравейте,
Моля за помощ/тълкуване на следната ситуация:

Съгласно чл. 3, т.25 от „Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси”, (въпреки, че съм техническо лице...) следва да подам декларация по чл.12, т.2 от същия закон.
Въпросите ми са следва ли в т.1:
1 Да се декларират акции, придобити от участие в масовата приватизация?
2 Да се декларират акции, придобити чрез инвестиционен посредник от БФБ – примерно 10 бр. акции от ХХХ АД, на обща стойност към момента 1 лв, и представляващи 0.0000001% от капитала на дружеството? Какво следва да се прави, ако активно търгувам на БФБ – примерно ако всеки ден купувам/продавам акции, следва ли всеки ден да попълвам декларация по чл.12, т.2 от „Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси”, в която да са отразени промените?
3 Да се декларират чуждестранни акции, придобити чрез инвестиционен посредник?

Предварително Ви благодаря
sellm
Нов потребител

Re: Закон за предотвратяване ... конфликт на Интереси

Мнениеот antali » 05 Фев 2009, 13:31

Не мога да отговоря, и мен ме интересуват тези въпроси. Но искам да попитам още нещо. Конфликт на интереси ли е да съм в ръководството на едно училищно настоятелство, което е сдружение с нестопанска цел и да съм лице по чл.3 - заемащо публична длъжност. Като участието ми в училищното настоятелство не е с цел лична облага, а единствено да помогна на училището и уч. процес.
Благодаря предварително!
antali
Нов потребител

Назад към Административно право