начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Акт с невярно съдържание

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт с невярно съдържание

Мнениеот haste » 19 Ное 2008, 15:18

От "Надзор на пазара" са направили проверка в магазина при магазинерката. Не са написали никакъв констативен протокол или каквото и да е откъдето да е видно нарушение. След 2 седмици получих писмо да отида и да ми връчат акт. Отидох и в акта пишеше че проверената мишка (надлежно описана по сериен номер и марка) не притежава декларация за съответствие и ръководство за експлоатация на Български .Мишката изобщо не е отворена (тя е във вакуумиран пакет) за да се види ръководството а декларацията не е поискана за да бъде представена. Написах възражение по акта но становището бе ,че възражението е неоснователно и ми издадоха наказателно постановление като ми налагат глоба за всяко по 500 лв което е необжалваемо (за суми до 500 лв). Обжалвах в съда но там съдийката каза ,че наказанието е необжалваемо. Нямам вина а съм наказан. Дайте ми съвет как да се боря с тази несправедливост?
haste
Нов потребител

Re: Акт с невярно съдържание

Мнениеот jiji2 » 19 Ное 2008, 22:26

Да, в такива случаи е неприятно, тъй като по обикновения ред не може да обжалвате наложеното наказание. Но ако действително липсва нарушение, то издаденото Ви наказателно постановление е незаконосъобразно. На "първо четене" смятам, че можете да се използва реда на онзи закон за обезщетение на вреди причинени от незаконосъобразни действия и бездействия на държавата/ общината като същевременно се посочи и незаконосъобразността на издаденото наказателно постановление. Но трябва да се обърнете към адвокат, който да ви даде пордобности за това как следва да мотивирате иска си и да обосновете вредите си като се запознае преди това с доказателствата и конкретната фактическа обстановка....
jiji2
Потребител

Re: Акт с невярно съдържание

Мнениеот Гост. » 21 Ное 2008, 21:54

Нямам повече време, но и това ми е достатъчно! 8)

jiji2 на 19 Ное 2008 09:26 pm
Да, в такива случаи е неприятно, тъй като по обикновения ред не може да обжалвате наложеното наказание. Но ако действително липсва нарушение, то издаденото Ви наказателно постановление е незаконосъобразно. На "първо четене" смятам, че можете да се използва реда на онзи закон за обезщетение на вреди причинени от незаконосъобразни действия и бездействия на държавата/ общината като същевременно се посочи и незаконосъобразността на издаденото наказателно постановление. Но трябва да се обърнете към адвокат, който да ви даде пордобности за това как следва да мотивирате иска си и да обосновете вредите си като се запознае преди това с доказателствата и конкретната фактическа обстановка....

Обжалвах в съда но там съдийката каза ,че наказанието е необжалваемо. Нямам вина а съм наказан. Дайте ми съвет как да се боря с тази несправедливост?

Питащия, не трошете пари за адвокат в този случай- безмислено е!
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право