Здравейте колеги!Имам следния казус и ще се раздвам ако някой да даде мнение по него: Имаме констатиран незаконен строеж на сграда(по-точно надстройка-пристойка),като имаме двама съсобственици,който строят заедно.Единия е прехвърлил част от собственоста,чрез договор за издръжка и гледане,но и двамата фигурират в един нотариален акт.При констатиране на нарушението им е съставен Констативен акт,като в него са вписани и двамата.Сега трябва да им се състави Акт по ЗАНН и въпроса ми е следния:Трябва ли на всеки по отделно да се съставя акт или може само на единия,и след това същото за Нак.Пост.?
Благодаря Ви предварително за помоща!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
казус по ЗУТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
И на двамата, зао всеки един с отделно наказателно постановление се налага глобата, ако разбира се не са ЕТ - тогава имуществена санкция.
- mitko6
- Потребител
Благодаря много за помоща!!!Аз се консултирах и с РДНСК и от там ми отговориха,че трябвало само на единия да се състави акт и НП,не можело да се съставят два акта за едно и също нарушение.Така или иначе те двамата досят солидарна отговорност като съсобственици.Сега ще потърся и в практиката нещо.
Благодаря отново )
Благодаря отново )
- renka_82
- Потребител
Не, те не са солидарно отговорни, а и двамата носят административно-наказателна отговорност, ако виновно са нарушили правилата, уреждащи изискванията за строителството в РБ.
(2) Наказва се с глоба от 100 до 500 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, лице - участник в строителството, което извършва, разпореди или допусне извършването на незаконен строеж.
А ако и двамата съсобстевници са започнали или възложили на другиго незаконното строителство, те и двамата носят административно-наказателна отговорност.
(2) Наказва се с глоба от 100 до 500 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, лице - участник в строителството, което извършва, разпореди или допусне извършването на незаконен строеж.
А ако и двамата съсобстевници са започнали или възложили на другиго незаконното строителство, те и двамата носят административно-наказателна отговорност.
- mitko6
- Потребител
В такъв случей и на двамата ли да се връчи Акт и НП,защото от РДНСК не са съгласни с мен.Аз разпоредбите съм ги прочела и ми е ясно,че и двамата носят адм.нак.отоворност,но все пак за едно с също нарушение да им се съставят Актове не е ли нарушение от наша страна?
- renka_82
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|